4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çatalan suyu mahkemelik oluyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çalatan İçme Suyu Şişeleme Tesisleri ruhsatının 6 aydır geciktirildiğini belirterek, buna neden olanlara "kamu zararı" davası açacaklarını söyledi.

Adana Valiliği'nin DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'ndeki Ramazan Bayramı resepsiyonundan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Durak, tüm İslam alemine huzurlu ve mutlu bayramlar diledi.

Bayramların; İslam dininde birlik ve beraberliği teşkil eden günler olduğunu kaydeden Durak, "Bayramlar küslerin barıştığı, dargınların bir araya geldiği günlerdir. Biz bu fikri her zaman savunuyor, 'Biz büyük bir aileyiz' diyoruz. Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlarımıza birlik ve beraberliği tavsiye ediyoruz. Adanalı hemşehrilerimin de bayramlarını kutluyor, nice mutlu günlerde yaşamalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Seçim arifesinde temenni edilmeyen ve bir daha da yaşanmaması umulan çok çirkin şeyler yaşandığını ifade eden Durak, "Gerçek dışı iddialar atıldı ortaya. Zaman en büyük hakemdir. Doğma büyüme Adanalıyız. Uzun yıllardır hem devlet hem de piyasa içinde etkili görevler yapıyoruz. Adanalılar da ahmak değil. Seçimde gerekeni yaptılar. Bütün Adanalılara teşekkür ediyorum." dedi.

Şimdi yeni bir sayfa açacaklarını ve Çatalan suyunu da satışa çıkartacaklarını belirten Durak, "Seçimden bu yana geciktiriliyor. DSİ'de başmühendislik yaptım. Olayın içinden geliyor, nerde su alınır, nasıl işletilir çok iyi biliyorum. Ama hala DSİ'den ruhsat alamadım. Çok yazışma yapıyorlar. Ankara'ya, şuraya buraya git diyorlar. Ben bu kadar acemi biri değilim. Ama alacağım o ruhsatı. Çatalan suyunu ihraç edeceğim, 6 aylık kaybın hesabını da halk adına soracağım" diye konuştu.

Durak, her seçim döneminde, birilerinin "elimde yolsuzluk dosyaları var" diyerek iftira atmaya çalıştığını, kendisinin bunlardan hesap sorduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Şu ana kadar yaklaşık 30 dava açtım. Çoğunda savcılar beni haklı buluyorlar. Benim aleyhimdekileri savcılar reddediyor."

Durak, seçim arifesinde hakkındaki iddialar kafaların karıştığını belirterek, ''Seçimden 3 ay önce yüzde 60 olan reytingim seçimdeki yalanlar nedeniyle biraz geriledi. Ancak, seçim sonrası yaptırdığım anketlerde, yeniden seçimden 3 ay önce olduğu gibi halkın yüzde 60'ı tarafından desteklendiğim ortaya çıktı" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 16:21:41
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 18:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?