2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çatalan suyuna Meclisten onay

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çatalan suyunun şişelenip pazarlanmasıyla ilgili hazırlanan komisyon raporunu oybirliği ile kabul etti.

Meclis Başkanlığını Nevzat Ardıç'ın yaptığı bugünkü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, belediyenin yüzde 99.7 hissesine sahip olduğu Beldetaş A.Ş. ile ASKİ ortaklığında Çatalan Barajından Adana'daki evlere musluklardan ulaşan içme suyunun, ek tesis yapılarak damacana ve şişelerde yurt içi ve yurt dışında satışı için Belediye Meclisi'nden yetki istenmesiyle ilgili komisyon raporu, görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Şaban İş, paketlenmiş su tüketiminin hızla arttığını belirterek, suyun paketlenmiş olarak satılmasının önünü açacak çalışmaya destek verenlere teşekkür etti.

"Çatalan" adıyla sunulacak olan suyun, özel sektörle rekabet edebilecek şekilde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, Çatalan suyunun yurt içinde ve başta Arap ülkeleri olmak üzere Ortadoğu ülkelerine pazarlanması hedefleniyor.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 17:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?