4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çatısız evde yaşam mücadelesi

ÇATISIZ EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

Adana'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan 3 çocuk babası bir kişi, evini yaptırmak için tefeciden para aldı ancak çatıyı bile yaptıramadı.

Aile 3 çocuğuyla birlikte çatısız evde yaşam mücadelesi verirken, mahallelinin yardımıyla ancak 2 odanın üstü çinko ile kapatıldı.

Yıllar önce Diyarbakır'dan Çukurova'nın bereketli topraklarına gelerek merkez Seyhan ilçesine yerleşen Üsalmaz ailesi zor günler geçiriyor. Bundan 12 yıl önce bir kızı severek evlenen Hamit Üsalmaz (38), o dönemlerde önce babasının evinde kalıp kağıtçılık yaparak evini geçindirmeye başladı. Üsalmaz daha sonra kağıtçılıktan iyi para kazanmaya başlayınca kiraya çıktı. Üsalmaz kirada otururken kazandığı ve biriktirdiği parayla 2 yıl önce ev yapmaya başladı. Ancak ev yapmaya başladıktan bir müddet sonra

işleri bozulan Üsalmaz, evinin çatısını yaptıramadı. Kirada oturduğu evin kirasını da ödeyemeyince çatısız eve taşınmak zorunda kaldı. Üsalmaz 3 çocukla birlikte 1 yıl yağmur ve soğukta çatısız evde kalmaya başladı. Üsalmaz bu sırada çatıyı yapıp çocuklarını ve eşini soğuktan ve yağmurdan kurtarmak için tefeciden para aldı. Ancak aldığı para borçlarını ve çatıyı yapmaya yetmeyince hem ev çatısız kaldı hem de tefeciye borcu katlanarak arttı. Üsalmaz'ın tefeciye olan borcu kısa sürede 5 bin TL oldu. İşsiz

kalan Üsalmaz'ın imdadına camide imamlık yapan karşı komşusu yetişti. İmam mahalleden ve cami cemaatinden para toplayarak Üsalmaz ailesinin evinin 2 odasının üzerini çinko ile kaplattı.

Üsalmaz; Sultan (4), Vedat (11) ve Pınar Üsalmaz (9) isimli 3 çocuğunun olduğunu, kendisini düşünmediğini ancak çocuklarının çok zor durumda olduğunu belirterek, "Allah kimseyi düşürmesin ben çok zor bir iş yaparak evimi geçindiriyordum. Üstelik kendi evimi bile yaptırıyordum. Ama işlerim bozulunca ortada kaldım. Ben kendimi düşünmüyorum 3 çocuğum rezil oldu. Bir kış yağmur ve soğukta çocuklarım dondu. Çatıya naylon çektik ama rüzgar parçalayıp götürdü. Çocuklarım akşam çok korkuyor" dedi.

Kendilerinin imdadına karşı komşusu olan imamın yetiştiğine dikkat çeken Üsalmaz şunları kaydetti:

"Bir gün yağmurlu bir havada imam bizim eve geldi. Halimizi gördü ve çok acıdı. Bunun için camide ve mahallede para toplayarak çinko aldı. Alınan çinko ile iki odamızın üstü kapatıldı. Şimdi en azından iki odamızın üstü kapalı ama diğer taraflar açık olduğu için çocuklarımız çok korkuyor. İki çocuğum okula gidiyor. Onların ders çalışması gerekiyor ama biz her şeyi bir odada yapıyoruz."

Kendisinin ilkokul mezunu olduğu için hep süründüğünü, çocuklarının okumasını istediğini anlatan Üsalmaz, "Tek isteğim çocuklarıma sıcak bir yuva. Başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

Bu arada Hamit Üsalmaz'ın eşi, içinde bulundukları trajik durumdan utandığı için görüntü ve fotoğraf vermek istemedi, isminin yazılmasına da karşı çıktı.

ÇATISIZ EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
ÇATISIZ EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
ÇATISIZ EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
ÇATISIZ EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 10:35:04
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 14:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?