2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Kozan'da

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Kozan'ın uygarlık tarihi adına çok fazla esere sahip olduğunu belirterek, "Halk olarak Kozan'ın kirlenmemesini sağlarsanız ben de Kozan'a karşılıksız yardım yaptıracağıma söz veriyorum" dedi.

Sözen, Adana'nın Kozan ilçesinde verdiği "Kentler Birliği ve Kozan" konulu konferansta, "Bizden önceki insanlar bu coğrafyayı yaşamak için seçmiş ve gelecek nesillere eserler bırakmışlarsa bu coğrafyada farklı olan bir şeyler var. Bizler de bu kültürü koruyarak gelecek kuşaklara aktarmanın kaçınılmaz olduğunu hafızalarımızdan çıkarmayalım" dedi.

Her kentin marka olmak için yol aldığını ve bunun arayışı içine girdiğini ifade eden Sözen, "Kozan'da uygarlık tarihi adına çok fazla esere sahip. Kaleniz sapasağlam duruyor, kısa zamanda önemli bir noktaya getirilebilir. En az 100 tarihi eviniz var, bu 100 hazine demek. Halk olarak Kozan'ın kirlenmemesini sağlarsanız ben de Kozan'a karşılıksız yardım yaptıracağıma söz veriyorum" dedi.

Konuşmasını "Kale düşerse kent düşer, çarşı çökerse yaşam biter, dayanışma biter" diyerek sürdüren Sözen, "Kaleniz de çarşınız da duruyor. Unutmayın en büyük tehlike kendinizsiniz. Türk halkını kendisinden başka kimse mağlup edemez. Sizi ancak dedikodu, birlik ve bütünlük olamama yıkar. Türk insanı bir projeye başlandığında tahammülü olmayan, bitmesini beklemeden eleştirmeye başlayan bir halk. Önce bunu aşın. Eğer Kozan'ı Kozan kılmıyorsanız, bu kente bir şeyler kazandırmıyorsanız halk olsanız, baş olsanız başkan olsanız neye yarar" şeklinde konuştu.

Sözen, Kız Meslek Lisesi binasına "Kozan Kent Müzesi" kurulması önerisinde bulunarak Kaymakam Aydın Tetikoğlu'ndan da binayı en kısa zamanda boşaltarak bu konuyla ilgilenmesini rica etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?