4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çelik-İş'ten PTT protestosu

ADANA'DAKİ KUTLAMALARA PKK PROTESTOSU DAMGASINI VURDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Adana'daki kutlamalara Çelik-İş Sendikası üyelerinin PKK protestosu damgasını vurdu. Teslim olan PKK'lıların sınırda kahramanlar gibi karşılanmasına yönelik tepkilerini sloganlarla dile getiren 20 kişilik grup, tören alanına alınmadı.

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Tören Uğur Mumcu Meydanı'nda devam ederken, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik-İş Sendikası'na üye 15-20 kişilik bir işçi grubu ellerinde bayraklarla slogan atarak alana girmek istedi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri", "Ne mutlu Türküm diyene", "Polise uzanan eller kırılsın", "Ne varsa ayla yıldızda var", "Türkün Türkten başka dostu yok" sloganları ile alana girmek isteyen protestocu işçiler, güvenlik engeline takıldı. Herhangi bir taşkınlığa ya da provokasyona karşı sıkı tedbir alan polisin güvenlik kordonunu aşamayan işçiler, töreni dışardan izlemek zorunda kaldı.

Demokratik açılım kapsamında teslim olan PKK'lıların kahraman gibi karşılanmasına tepki gösterdiklerini belirten işçiler, alana alınmamalarına anlam veremediklerini söyleyerek, "Biz ne molotof kokteyli atıyoruz, ne dükkanları yakıp yıkıyoruz. Ne de vatanımızı bölmeye çalışıyoruz. Bizi niye içeri almıyorsunuz?" dediler.

ADANA'DAKİ KUTLAMALARA PKK PROTESTOSU DAMGASINI VURDU
ADANA'DAKİ KUTLAMALARA PKK PROTESTOSU DAMGASINI VURDU
ADANA'DAKİ KUTLAMALARA PKK PROTESTOSU DAMGASINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:21:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 12:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?