1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Çelik'ten muhalefete benzetme

ÇELİK'TEN MUHALEFETE

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Ömer Çelik, AK Parti Sarıçam İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 11. Olağan Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Konuşmasında, AK Parti iktidarından önce faizlerin binlere ulaştığını, siyasetin kötürüm hale geldiğini belirten Çelik, "Milletten oy alanlar, birincisi samimiyet açısından, ikincisi vizyon açısından, üçüncüsü kararlılık açısından emanete sahip çıkamadı çünkü tutamayacakları sözleri verdiler. Sürekli olarak o günü idare etmek üzere politikalar ürettiler. Milletin verdiği emanetin arkasında durmayı

şeref olarak addetmediler. O zaman ne oldu? Millet ile siyaset arasına ayrım girdi. Milletin verdiği oyun siyasette yeterince temsil edilemediği görüldü" diye konuştu.

Geçmiş hükümetlerin çeşitli muhtıralara boyun eğdiğini kaydeden Çelik, "Bizim hükümetimiz milletin verdiği emanete sahip çıktı" diyerek, "Yapamayacağımız şeyleri asla söylemedik, 'Yapacağız' dediklerimizin de arkasında durduk. Çeşitli zamanlarda çeşitli popülist politikalar önümüze konulduğunda bunlardan uzak durduk çünkü bunun bir sonraki adımının halkı hukuksuzlukla baş başa bırakmak olduğunu biliyorduk. Sizin verdiğiniz emaneti koruma konusunda, Başbakan'ımızın liderliğinde hiçbir zaman geri adım

atmadık. Bunlara nasıl karşı durduk? Sizin verdiğiniz yetkiyle karşı durduk" şeklinde konuştu.

Çelik, sandıkla iktidara gelemeyeceklerini anlayanların "darbe şakşakçılığı" yaptığını ifade ederek, "Bunların yollarını kapattık. Milletimizin dışında hiç kimsenin takip edebileceği bir yol söz konusu değildir. Yol milletimizin yoludur. Bu salonları doldurarak bize verdiğiniz emanetten güç aldık, sahip çıktık, arkasında durduk. Dışarıdaki birtakım korku odakları, bu ülkenin siyasilerine korku salmışken, bizler adalete, hukuka bakarak, zalime zalim, katile katil dedik" şeklinde konuştu.

Mısır ve Tunus'ta çıkan halk ayaklanmalarına benzer olayların Türkiye'de başlayacağı yönünde bazı korkular salındığını belirten Çelik, "Bu ülkelerde 'Türkiye' derseniz size 'AK Parti' derler. Elinizde Türk bayrağı sallarken görseler yine 'AK Parti' derler. Mısır'da görevden ayrılan Mübarek'in temsil ettiği gibi bir rejimi kurmaya çalışanlar, özgürlüklerden yana tavır koymayanlar, bugün, 'Türkiye'de korku imparatorluğu var' diyorlar. Hiçbir şekilde bunların samimiyetine güvenemeyiz" dedi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün, 'Adalet mülkün temelidir' diyoruz. Adaletin mülkün temeli olması için adalet mekanizmasının adalet dağıtması lazım. İşte bunun için reformlar yapıyoruz. Biz bunları yaparken, bu kez, 'Yargıyı ele geçiriyorsunuz' diyorlar. Postmodern darbe zamanlarında bazı yargı mensupları darbe yapanların karşısında selam durduğunda kimsenin sesi çıkmadı. Geçmişte hatırlayın, bu ülkede kız çocukları hayat tarzlarının gereği olarak başlarını örttükleri için üniversitelere sokulmadığında, bugün, 'Hayat tarzlarımız tehdit altında' diyenlerin onlara sahip çıktıklarını gördük mü?"

"NERESİNE CUHHURİYET, NERESİNE HALK PARTİSİ DİYECEĞİM?"

Konuşmasında muhalefete yüklenen ve Adana'dan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na birtakım sorular sormak istediğini ifade eden Çelik, "Senin partinin isminde, 'cumhuriyet, halk var.' Geçen bir CHP Genel Başkan Yardımcısı çıktı, askerin darbe yapamamasına üzüldüğünü belirterek orduya 'kağıttan kaplan' dedi. Darbe, bir demokratik hukuk devletinde olabilecek en büyük ahlaksızlık ve suçtur. Darbe, milletin verdiği vergilerle alınmış silahların tekrar millete doğrultulması demektir. Ama CHP Genel Başkan

Yardımcısı Türkiye'de darbe yapılmadığı için ordumuza dil uzatmaya cüret etti. Peki, senin bir genel başkan yardımcın çıkıp darbeyi desteklediğinde, yani bu millete silah çekilmediği için üzüldüğünü belirttiğinde, sen bu kişi hakkında gereken işlemi yapmadığında ben senin nerene 'cumhuriyet', nerene 'halk partisi diyeyim" ifadelerini kullandı.

CHP'nin bir diğer genel başkan yardımcısının AK Parti'nin, "Analar ağlamasın" demesine karşı çıkarken, "Dersim'de isyan bastırılırken, 'Analar ağlamasın' denildi mi? " ifadelerini kullandığını hatırlatan Çelik, bu sözlerle CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın Dersim Katliamı'nı desteklediğini savundu. Muhsin Batur'un askerlik anılarında, "O günlerdeki anılarımı hatırlamak istemiyorum" dediğini hatırlatan Çelik, "Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkıp, 'Analar ağlamasın söylemi yanlıştır, gerekirse katliam da

yapılır' diyor. Burası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun akrabalarının olduğu Dersim'dir. Peki bir parti yetkilin çıkıp, 'Analar ağlamasın' sözlerine 'yanlış' diyerek doğup büyüdüğün yerdeki bir katliamı savunduğunda ben senin nerene 'cumhuriyet, nerene halk partisi' diyeceğim?" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun en son, "Nerede bu Ergenekon terör örgütü? Gidip buna üye olayım" diyerek Türk siyasi hayatına geçecek en büyük icraatını ortaya attığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Sanki bu ülkede 1960,1980 Darbesi yaşanmamış, ülkenin siyasi tarihi güllük gülistanlık yaşanmış gibi meşru hükümeti devirmeye, halka silah çekmeye yönelmiş bir terör örgütünün küçültülmesi ve örtbas edilmesi için elinden gelini yapmaya devam ediyor. Bu terör örgütünü ne kadar vahim bir durumla karşı karşıya bırakacağı konusunda bir küçümseme, bir sihirbazlık ve illüzyon ortaya koyuyor. Bütün darbelerin ideolojik ve siyasi olarak yardım ve yaltaklığını CHP yapmıştır. Bu ülkede millete zarar veren ne

kadar demokrasi ve hukuk dışı oluşum varsa arkasında mutlaka CHP vardır. Fakat sen genel başkanlığa gelirken, 'Yeni bir dönem başlatıyorum' dedin. Şimdi milletin hükümetine karşı darbe yapmakla yargılanan bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bu terör örgütü ile ilgili soruşturma yapılırken sen bir siyasi partinin genel başkanı olarak çıkıyorsun, 'Nerede bu terör örgütü biz de gidip üye olalım' ifadelerini kullanıyorsun. İsminin içinde 'cumhuriyet ve halk' geçen bir parti, cumhuriyet rejimini ortadan

kaldırmaya dönük bir teşebbüs içinde olduğu iddia edilen terör örgütü hakkında bu kadar küçümseyici ifadeler kullanırsan ben senin nerene 'cumhuriyet ve halk' diyeyim? Bunlar sandık yoluyla hiçbir zaman iktidar olmayacaklarını biliyorlar. Bu sebeple hala gözleri sandık dışı oluşumlardadır. Üstelik bütün bunları yaparken ikide bir 'cumhuriyet' diyorlar. Atatürk'ün kurduğu partiyle bunların hiçbir alakası kalmadı. Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yurttaşlar ister. Bunların ise fikri statüko, irfanı Ergenekon, vicdanı ise Dersim Katliamı'na onay vermekten ibarettir."

Toplantıya; Çelik'in yanı sıra AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan Zopçuk, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve çok sayıda partili katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 15:33:00
Güncelleme :19 Şubat 2011 Cumartesi 17:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?