5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Cenaze Irak'tan geldi

Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk TIR şoförünün cenazesi bugün sabah uçakla Adana’ya getirildi. Antakya’nın merkez Koçören Köyü’nde yaşayan Salih Gülbol (34), Eskiocaklar Şirketi aracılığıyla taşımacılık yapmak üzere 2 ay önce Irak’a gitti.

Evli ve 3 kız çocuk babası Gülbol, 2 Mayıs Pazar günü Bağdat yakınlarında TIR konvoyuna yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. ABD askerleri tarafından Kuveyt’e götürülen Salih Gülbol’un cenazesi, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği’ne teslim edildi.

Elçilik de Gülbol’un cenazesini, bugün sabah uçakla Adana Havalimanı’na gönderdi. Cenaze yakınları da hava limanı kargosu önünde sabahın erken saatlerinden itibaren Antakya merkeze bağlı Çekmece Belde Belediyesi’nden alınan ambulansla beklemeye koyuldu.

Acılı akrabalar, ölüm nedeni "soruşturulmaktadır" yazdığı için otopsiye girmesi gereken Gülbol’un cenazesini alabilmek için önce kargoda yaklaşık 2 saat bekledikten sonra tabutu aldı. Ancak bu kez de savcının isteği üzerine otopsi için cenaze Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Adli Tıp Kurumu’nda da savcı bekleyen cenaze sahipleri saatler süren bürokrasiye tepki gösterdi.

Irak’ta öldürülen Salih Gülbol’un TIR şoförü olan akrabası Fehmi Ördek de, Irak’ta 5 ay çalıştıktan sonra tehlikeyi görerek Türkiye’ye döndüğünü belirterek, "Irak’ta can güvenliği diye bir şey yok. Her an ölümle karşı karşıya çalışılıyor. Ben kaçtım, kurtuldum. Ama yeğenimiz öldürüldü" dedi.

Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Türk şoförün cenazesi toprağa verilmek üzere Antakya’nın Koçören Köyü’ne götürüleceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:52:45
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?