29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Cenazelerden 8'i için DNA testi

Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta düşen uçakta hayatlarını kaybeden işçilerden Asri Mezarlık morgunda bulunan 20'sinin kimliğinin tespit edildiğini, 8'i için ise DNA testine başvurulacağını bildirdi.

Vali Kıraç, beraberinde Adana Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ve Emniyet Müdürü Mehmet Cebe ile Asri Mezarlık Morgu'na gelerek, uçak kazasında yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

Kıraç, burada yaptığı açıklamada, şu ana kadar cenazelerden İsmail Kulak, Ali Nihat Özbingül, Özcan Özkan, Süleyman Özkartal, Mehmet Gültekin, Halil Kılıç, Hamdi Şahin, Emrah Özkartal, Ersud Lal, Durdu Mehmet Kayış, Nail Karaca, Sabahattin Kesten, Mehmet Yıldız, Mehmet Dilki, Tahsin Aykırı, Hüseyin Şahin, Abdullah Albayrak, Olcay Geyik, Bülent Durucan ve Bekir Yıldız'ın kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.

Kıraç, Bekir Yıldız ile Halil Kılıç'ın cenazelerine, ailelerinin isteği üzerine kimlik tespiti için bir kez daha bakılacağını belirtti.

Morgtaki 8 kişinin kimliklerinin ise Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesinde yapılacak DNA testiyle belirleneceği, bunun için yakınlarından doku örnekleri alınacağını söyleyen Kıraç, “Adana'daki tüm kurum ve kuruluşlar cenazelerin bir an önce sahiplerine teslim edilmesi için 24 saattir teyakkuz halindeler” dedi.



a.a
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 11:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?