29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Cenazelerin 14'ü ailelerine teslim edildi

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta düşen uçakta hayatlarını kaybeden 34 kişiden 14'ünün cenazeleri, kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi.

Adana Asri Mezarlık Morgunda Cumhuriyet Savcılığınca kurulan geçici Adli Tıp Merkezi'nde yapılan incelemenin ardından cenazelerin teşhis ve ailelerine teslim edilmesi işlemleri sürüyor. Ailelerin de yardımıyla kimlikleri tespit edilerek ailelerine teslim edilenlerin isimleri şöyle:

“Ali Nihat Özbingöl, Özcan Özkan, Emrah Özkartal, Süleyman Özkartal, Ersut Lal, İsmail Kulak, Nail Karaca, Sabahattin Kesten, Mehmet Dilki, Tahsin Aykırı, Bülent Durucan, Mehmet Gültekin, Mehmet Yıldız, Halil Kılıç.”
Bekleyişlerini sürdüren yolcu yakınlarının oldukça yorgun ve bitkin oldukları gözlendi.

TEŞHİS YANLIŞ İDDİASI

Kimliği tespit edildiği belirtilen Halil Kılıç'ın kardeşi Bayram Kılıç ise cenazenin ağabeyine ait olmadığını ifade ederek, Cumhuriyet Savcılığına konuyla ilgili inceleme yapılması amacıyla tekrar başvuruda bulunduklarını söyledi.

Bayram Kılıç, resmi evrakta cenaze kendilerine teslim edilmiş görünse de almadıklarını ve morgda bıraktıklarını, kesin teşhis isteminde bulunduklarını kaydetti.

Kılıç, “Ağabeyim geçen hafta izin nedeniyle geldiği Adana'da, diş doktorunda tedavi olmuştu. Ağzında altın dişleri vardı. Bize gösterilen cenazenin ise ağabeyimle benzerliği yok. Eğer, herkese böyle yanlış cenaze veriliyorsa ortada büyük bir karışılıklık olur. Yetkililerin daha dikkatli davranması gerekir. Acılı aileleri bir kez daha üzüyorlar” diye konuştu.

ADLİ TIP KURUMUNDA 6 CESET

Bu arada, Adli Tıp Kurumu morguna 2'si yabancı uyruklu 6 kişinin cesedi kaldırıldı. Yapılan otopsi sonucu, cesetlerden birinin Moldova uyruklu Girigori Ciupricov olduğu tespit edildi. 32 numaralı ceset torbasına konulan kişinin üzerinde ise Rus malı elbiseler olduğunun anlaşıldığı, ancak kimliğinin henüz tespit edilemediği kaydedildi.
Diğer 4 cesedin ise yanık nedeniyle teşhisinde güçlük çekildiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığının uzmanlarla cesetler üzerinde incelemelerini devam ederken, uçak kazasında yakınlarını kaybedenlerin bazıları ise Adli Tıp Kurumu önünde bekleyişlerini sürdürüyor.


a.a
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 10:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?