4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Cenazesi bekletiliyor

Adana'da yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden sanatçı Kurtuluş'un cenazesi bugün toprağa verilmesi gerekirken sanatçının, arkadaşlarının ısrarı üzerine yarın toprağa verileceği bildirildi.


1980'li yıllarda 'Keskin bıçak' şarkısıyla üne kavuşan Adanalı sanatçı Kurtuluş Türkgüven, yakalandığı kanser hastalığına dün yenik düştü. Kaldırıldığı Yüreğir Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybeden Kurtuluş'un cenazesi doğduğu Tarsus'ta toprağa verilecekti. Ancak sanatçı arkadaşlarının cenazeye katılmak için araması üzerine cenazenin yarın toprağa verileceği kaydedildi. Kurtuluş'un ablasının evinde de bugün yas vardı. Aile, evin önünde taziyeyi kabul etti.


Özden Türkgüven, kardeşinin ilk önce Tarsus'a gömülmesini düşündüklerini söyledi. Türkgüven, dün sanatçı arkadaşları Petek Dinçöz, Yaşar, Murat Kekilli, Murat Göğebakan ve Selami Şahin'in telefonla aradığını ifade etti. Türkgüven, "Sanatçı arkadaşları Kurtuluş'un cenazesinde bulunmak istediklerini söyledi. Biz de bu nedenle cenazeyi yarın Kabasakal Mezarlığı'na defnetmeye karar verdik. Yarın öğlen namazına müteakiben cenazesi defnedilecek" dedi.
Türkgüven, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın kendisini aradığını ve Kurtuluş adına bir sanatçı parkı yapacağını söylediğini belirterek, "Bu bizi çok onurlandırdı" diye konuştu.


Kurtuluş'un mezar yerini ise Adana Büyükşehir Belediyesi veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?