2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çerkezler Adana'da buluştu

Adana Kafkas Kültür Derneği, düzenlediği dayanışma gecesinde Çerkezleri bir araya getirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Adana'ya gelen Çerkezler, Büyük Sürmeli Oteli'nde düzenlenen gecede buluşup, hasret giderdi.

Adana Kafkas Kültür Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, gecede yaptığı konuşmada, yurdun çeşitli bölgelerinde yaşayan Kafkasları bir araya getirmek için bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirtti. Yılmaz, amaçlarının kültürlerini yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarabilmek olduğunu ifade etti.

Gecenin sunuculuğunu Aslıhan Demirbuğa ve Aslan Bozkurt yaptı. Gecede, 1855 yılında Kafkasya'dan Anadolu topraklarına başlayan göçün acı hatıraları da tazelendi. Çerkez ses sanatçısı Gülcan Altan, göçü anlatan ağıtla salonda bulunanları duygulandırdı. Kafkas kültürünün bir parçası olan Kafkas halk oyunları da gençler tarafından oynandı.

Ayrıca gecede, Kafkas sanatçıların yaptığı tablolar ve çeşitli eserler açık artırmayla satışa çıkarıldı. Buradan elde edilecek gelir, maddi sıkıntı çeken üniversite öğrencilerine yardım amaçlı dağıtılacak.

Geceye; Adana Valisi İlhan Atış, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sadi Sürenkök ve çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 10:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?