5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Cesedin kimliği 'sim kart'ta gizli

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında 104 yolcusuyla düşen uçakta bulunan Adanalı makine mühendisine ait olduğu sanılan cesedin gerçek kimliğinin, üzerinden çıkan cep telefonu SİM kartı numarasıyla belirleneceği bildirildi.

Çalışmak üzere gittiği Afganistan’da düşen uçakta bulunan Mustafa Kemal Dündar’ın (28) ailesi, bulunan cesetler arasında oğullarına ait olduğu sanılan bulgular elde edildiğini söyledi. Uçağın düştüğü bölgede yapılan aramalarda elde edilen bulguların Türkiye’nin Afganistan Büyükelçiliği kanalıyla Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini belirten ağabey İbrahim Dündar, ’’Bir cesetteki mont, kareli gömlek, kot pantolon, bot rengi ve türü kardeşimin giysilerine uyuyor. Ancak benzer giysileri bir başkası da giyebilir. O yüzden cesedin Mustafa’ya ait olduğu konusunda karar veremiyoruz’’ dedi.

Baba Salih, anne Şaziye, oğulları İbrahim Dündar, giysi cebinde bulunan cep telefonunun, SİM kartı numarası bilinmediği için açılamadığını belirterek, şunları söyledi:

’’Telefonun açılabilmesi için kardeşime ait SİM kartının numarası, Dışişleri Bakanlığı’nca Afganistan’a bildirilmek üzere Turkcell’den istendi. Biz de Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla aynı bilgileri aynı kuruluştan istedik. Bu bilgi, cesedin kimliğinin belirlenmesine yardımcı olacak. Eğer cep telefonu gerekli SİM kartı bilgileri girilir ve açılırsa, cesedin Mustafa’ya ait olduğuna karar vereceğiz ve cenazeyi alma girişiminde bulunacağız. Cesetlerin kimliğinin belirlenmesi konusunda bakanlık dahil herkes hızlı çalışıyor. Ancak bu kuruluş aradan 4 gün geçmesine karşın cevap vermedi."

Oğullarını genç yaşta kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyleyen Salih-Şaziye Dündar çifti, kimlik tespitinde belirsizlik sürmesi halinde DNA testi yapılmasını isteyeceklerini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:01:55
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?