5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

'Çete değil esnafız!'

Adana’da, İstanbul’daki oto hırsızlık şebekesinden temin ettikleri otoların motor ve şase numaralarını değiştirerek piyasa sürdükleri iddiasıyla göz altına alınan 18 zanlıdan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve aralarından galericilerin de bulunduğu 14 kişi ise olayla ilgilerini olmadığını belirterek, "Bizi suçsuz yere göz altına aldılar. Biz çete değil esnafız" dedi.

Geçen hafta Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Adana’daki aralarında bazı galericilerin de irtibat halinde oldukları İstanbul’daki oto hırsızlık şebekesinden temin ettikleri otomobil, kamyon, kamyonet ve minibüslerin motor ve şase numaralarını değiştirerek piyasa sürdükleri iddiasıyla gözaltına aldığı sanıklardan Berhan K, Ahmet L, Hamza K. ve Mustafa Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 14 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan ve galericilik yapan zanlılar, çeteyle ilgilerini olmadığını belitti. Arkadaşları adına konuşan galerici Olcay Şıkbilge, "Bu haberlerden sonra esnaf itibarımız ve onurumuz ayaklar altına alındı. Şimdi bunu temizlemeye çalışıyoruz. Bizim işimiz namusumuz, şerefimizdir. Bizim ticaret hayatımızla oynayanları kınıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:52:40
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 10:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?