30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çetedeki kadınlar evli çıktı

ADANA'da, Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekiplerinin geçen pazartesi günü yaptığı operasyonda çökertilen soygun çetesinin gözaltına alınan 9 elemanı arasındaki 3 kadının, evli oldukları ve yasak ilişki yaşadıkları ortaya çıktı. Çetenin kurbanı olan zengin erkeklerin ise kadın elemanların uzaktan akrabaları olduğu belirlendi.


Güzelyalı ve Mahfesığmaz mahallelerinde temmuz ayında meydana gelen 3 ayrı silahlı soygunla ilgili çalışma yapan Gasp Bürosu ekipleri, geçen pazartesi günü Barış Mahallesi 76 Sokak'taki bir eve baskın yaptı. Operasyonda çetenin lideri Ferdi Çimen'in de aralarında bulunduğu biri kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Operasyonu genişleten Asayiş Şubesi'ne bağlı ekipler, daha sonraki çalışmasında biri erkek 3 elemanı daha gözaltına aldı. Asayiş ve İstihbarat şubelerinin 1.5 ay süren çalışması sonucu yakalanan gasp çetesi elemanlarının Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda Miryem Özdemir (32), Ayşe Karabaş (25) ile Ümmügülsüm Yumukgöz'ün (33) evli oldukları ancak çetenin bekar olan elemanlarıyla aşk yaşadıkları belirlendi.

İnternette chat yaparken çete elemanlarından Ferdi Çimen ile tanışan Miryem Özdemir'in, görüşmeye başladıktan sonra komşuları olan Ümmügülsüm Yumukgöz ile Ayşe Karabaş'ı da onlarla tanıştırdığı kaydedildi. Masrafları artan çete elemanları, bir süre sonra kadınlara birlikte soygun yapmayı teklif etti. Bunun üzerine kadınlar da uzaktan akrabaları olan bekar ve paralı erkeklerin adreslerini vererek soygunu yaptırdı.

Yaklaşık 5 gün boyunca Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan zanlıların 3 ayrı gasp olayını gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Miryem Özdemir’in, Güzelyalı Mahallesi 76 Sokak'taki Tör Apartmanı'nda oturan ve kız arkadaşıyla evde otururken silahlı kişilerce soyulan Abdulkadir Yar'ın, teyzesinin kızı olduğu anlaşıldı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan çete lideri Ferdi Çimen, gasp şebekesinin kadın elemanları Miryem Özdemir, Ümmügülsüm Yumukgöz, Ayşe Karabaş, Sinan Pekşen (25), Turhan Keneç (30), Muhammed Ubay (19) ile Reşit Yan (25) ile 17 yaşındaki C.T. ‘çıkar amaçlı gelir elde etmek, silahlı gasp yapmak amacıyla çete kurmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 16:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?