30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çetenin kazandığı ihale iptal edildi

ADANA’da tutuklanan ihale çetesi üyesi 10 kişinin kazandıkları akaryakıt ihalesi iptal edildi. 

Hastaneler, üniversite ve sosyal hizmetlere bağlı kurumların akaryakıt ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını, ihaleyi kazanan firmaların hileli mal sattığını ve görevli bazı personele rüşvet verildiğini belirleyen polis geçen 18 Mayıs'ta operasyon yaptı. 

2002 yılından itibaren, yapılan bütün ihale dosyalarını inceleyen ekipler, 3 ay süren teknik takip ve çalışmanın ardından eş zamanlı baskınlarda 12 akaryakıt firmasına yönelik S.G. (51), M.A.G. (46), C.E. (38), M.Ç. (47), H.Ç. (47), M.E. (38), M.K. (40), E.G. (51) ve bu kişilerle birlikte hareket ettikleri belirtilen M.G. (41) ve Z.M.'ı (46) gözaltına aldı. Firmaların akaryakıt taşımada kullandığı 4 tanker ile sahiplerinin banka hesaplarındaki paralara el konurke, 10 zanlı sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

Bu kişilerin kurduğu paravan şirketlerden birinin, 7 Mayıs’ta girdikleri Çukurova Devlet Hastanesi’nin akaryakıt ihalesini kazandıkları da tespit edildi. Kamu İhale Kurumu (KİK), hastanenin akaryakıt ihalesini kazanan şirketin, tutuklanan çete üyeleriyle bağlantılı paravan şirket olduğunun belirlenmesi üzerine ihaleyi iptal etti.
DHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 16:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?