2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan Belediyesi'nden dev proje

Adana'nın Ceyhan İlçe Belediyesi, Ceyhan Nehri'nin karşı kıyısına yapılması planlanan 600 dönümlük dev projenin ilk ayağı olan 100 dönümlük kültür parkı için düğmeye bastı. 

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tontu ve Belediye Park Bahçe Müdürü İbrahim Serçe ile birlikte, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Başkan Sözlü, yaptığı açıklamada, Ceyhanlıların sosyal ve kültürel aktivitelerini geliştirebilecekleri Kültür Parkı Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte Ceyhanlıların nefes alabilecek bir mekana daha kavuşacaklarını belirterek, “İlk etapta 100 dönüm üzerine kuracağımız bu tesis, Ceyhan’ın birçok eksiğini de kapatmış olacak” dedi. 

Sözlü, Ceyhan’a birçok proje kazandırdıklarını ve bu proje için yaklaşık 600 dönümlük alanı kamulaştırmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu projeyi baştan 600 dönüm olarak yapmayı hedefliyorduk, ancak kamulaştıramadığımız alanlar var, bu yüzden ilk etapta 100 dönümlük alanı projelendirerek hayata geçireceğiz. Hemşehrilerimize ikinci dönemimizde de büyük bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bilindiği gibi Ceyhanlıları nehirleri ile biz barıştırdık. İnşallah bu büyük projeyi gerçekleştirmek de bizlere nasip olur" diye konuştu. 

100 dönümlük alan içerisinde her yaşta insanların dinlenebileceğini, spor yapabileceğini ve gezerken eğlenebileceğini ifade eden Sözlü, "İnsanlarımız buraya geldiğinde her istediklerini bulabilecekler. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımız için hem eğlenmeleri, eğlenirken öğrenmelerine yardımcı olacak oyun parkları, yüzme havuzları ve spor yapabilecekleri mekanlar oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi. 

Park içerisinde; balık lokantası, 2 aile çay bahçesi, Türk büyükleri anıtı, masal kahramanlarının heykelleri, 3 bin kişilik amfi tiyatro, çocuk trafik eğitim pisti, çeşitli oyun grupları, paintball, Minyaçukurova müzesi, yel değirmeni, 2 adet su değirmeni, bitki tüneli, 500 araçlık otopark ve insanların piknik yapabileceği altyapısı hazır alanlar yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?