4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan doğalgaza kavuşuyor

Aksa Gaz ve Ceyhan Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen Ceyhan’daki konutların doğal gaza kavuşturma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Aksa Gaz yetkileri bugün Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten sonra çalışmaları yerinde inceleyen Aksa Gaz yetkileri burada yaptıkları açıklamada, “Bölgenin en ucuz gazını Ceyhanlıların kullanacak” dediler.

Aksa Gaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Mimarlar, Genel Koordinatör Hasan Bozkurter, Adana Böle Müdürü Güngör Ateş ile Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk Ceyhan, Yumurtalık yolundaki doğal gaz ana borusu döşemesini yerinde incelediler.

Burda bir açıklama yapan Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bizim bu çalışmalarımıza en büyük desteği veren başta Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Bugün burada yapılan çalışmalar ile Temmuz-Ağustos ayı içerisinde Ceyhan’a gaz verilmiş olacak. Sanıyorum iki yıl sonra Ceyhan’ın tüm mahalleri doğalgaza kavuşmuş olacaktır. Ceyhan Çukurova ile birlikte Türkiye’nin en ucuz doğalgaz kullanıcısı olacaktır. Bunun müjdesini de buradan Ceyhanlılara verelim” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk ise, “Ceyhan’a doğalgazın gelmesiyle birlikte kış aylarında kömür yakılmasından dolayı yaşanan hava kirliğinin ortadan kalkacaktır. Doğalgaz döşemesi sırasında Ceyhan halkına vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı kendilerinden şimdiden özür diliyoruz. Yaklaşık üç yılda tüm mahallerin bitirilmesi planlanıyor. Bu kış Allah izin verirse en az üç mahallemizde doğalgaz kullanılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:20:52
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 18:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?