4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan Fen Lisesi'nin temeli atıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2 hayırsever eczacı tarafından, yaptırılan “Fen Lisesi”nin temeli törenle atıldı.

Ceyhan Kaymakamlık Spor Tesisleri’nin içine yapılacak olan Fen Lisesi için düzenlenen törende İstanbul’da bulunduğu için gelemeyen Bahattin Sevinç Erdinç çifti adına bir konuşma yapan Ceyhan Yardımseverler Derneği Başkanı emekli Öğretmen Şengül Gözler, eczacı Bahattin Sevinç Erdinç çiftinin kendisinin okul arkadaşı olduğunu belirterek, “Ceyhan’a böyle bir okul yaptırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise, İstanbul'da yaşayan işadamı eczacı Bahattin Sevinç Erdinç tarafından Ceyhan Bölge Trafik Denetleme bürosunun arkasındaki Kaymakamlık Eğitim Kampüsü alanında 16 derslik fen lisesi yaptırarak Ceyhan’a bir okul kazandırdıklarını söyledi. Yaylacı, "İstanbul'da yaşayan Ceyhanlı hayırsever işadamımız yaptırdığı Fen Lisesi keşif bedeli 3 milyon TL değerindedir. Okul 5 katlı olacak ve okulda 3 laboratuar,1 kütüphane ve 200 kişilik konferans salonu bulunacak" dedi.

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffar Büyükfırat ise yaptığı konuşmasında Ceyhan’ın çok şanslı olduğunu belirterek, “Ceyhan eğitim alanında çok şanslı eğitimin önemini bilen bir kaymakamları, bir belediye başkanları var onları eğitime yaptıkları katkılarından dolayı kutluyorum. İnşallah Fen Lisesi’nin yanı sıra hayırsever iş adamlarınız başka okullar içinde kolları sıvarlar” ifadelerini kullandı.
Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, ”Ceyhan’ın gelişmesi için taş üstüne taş koyandan Allah bin kere razı olsun. Fen Liseleri ilçelere verilmiyordu. Ama Ceyhan’a böyle bir Fen Lisesi kazandırdığımız için çok bahtiyarım. Bu yıl 96 öğrenci alınacak ve ilk dönemini geçici bir yerde tamamlayacaklar. İkinci dönem ise kendi okullarında eğitime devam edecekler” dedi.

Karakuş; Ceyhan’da okul ihtiyaçları olduğunu, bir düz lise, bir meslek lisesinin açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Temel atma törenine, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü daire müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?