2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan Nehri temize çıktı!

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Ceyhan Nehri kıyısında bulunan tıbbi atıkların herhangi bir zararının bulunmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Cingöz, Ceyhan Nehri kıyısında tıbbi atık bulunduğuna ilişkin basın organlarında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, Osmaniye merkeze bağlı Gökçedam Köyü Sağlık Ocağı'na ait atıkların köy çöpleri ile birlikte nehre atıldığını belirtti.

Cingöz, “Gökçedam köyü tüzel kişiliğine ait binada Osmaniye Valiliği Gökçedam Sağlık Ocağı adı altında hizmet verilmekteydi. Ancak ilimizde 14 Ocak 2008 tarihinde aile hekimliğine geçilmesi nedeniyle Gökçedam Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilen sağlık ocağı ile ilgili tadilat kararı alınmıştır. Gökçedam köyüne yeni hizmet binası yapılıncaya kadar Aile Sağlığı Merkezi, Koçyurdu köyünde bulunan Ali Haznedaroğlu’na ait gayrimenkule taşındı. Bu arada Gökçedam Köyü Sağlık Ocağı’nda bulunan malzemeler de Sağlık Memuru Kahraman Tunçkol tarafından Dr. Rıfkı Başlamışlı’ya teslim edildi. Bu arada tıbbi atıkların çöplerle birlikte köyden uzaklaştırılması düşüncesiyle söz konusu yere bırakıldığı, Tecirli Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan alınan bilgilerden anlaşılmış olup, gerekli yasal çalışmalar, 22/07/2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereğince İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir” dedi.

Diğer yandan tıbbi atıkların herhangi bir zararının bulunmadığının da tespit edildiğini ifade eden Cingöz, şunları kaydetti:

“Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi'nce 27 Mayıs 2008 tarihinde yerinde yapılan incelemede; söz konusu tıbbi atıkların (enjektör, enjektör ucu, aşı flakonu, serum şişesi, mukavva enjektör toplama kutuları, buz aküsü) Gökçedam köyü köprüsünden sonra Kadirli yolu istikametinde 400-500 metre mesafede kum ocağı karşısında ırmak yatağında olduğu, kanla bulaşıcı herhangi bir atığın olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu atıkların rüzgar vb. nedenlerle ırmak kenarında 100-150 metre mesafede dağıldığı, ancak Tecirli Jandarma Karakol Komutanlığı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden alınan şifai bilgiler sonucunda daha önce Osmaniye Belediyesi'yle işbirliğine gidilerek bu atıkların büyük bir bölümünün toplatıldığı anlaşılmıştır.”

Cingöz, açıklamasının sonunda, “Müdürlüğümüz tarafından 21/04/2008 tarihli ve 235-6199 sayılı yazıyla 2008 yılına ait tıbbı atıklarını bertaraf edecek belediyelerle sözleşme yapılması için aile hekimliği merkezleri ile yazışmalar yapıldı” dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 15:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?