29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ceyhan'a 80 yataklı çocuk kliniği

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, SSK dispanseriyken sağlık kurumlarının birleştirilmesinden sonra yapılan onarımla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne bağlı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'ne dönüştürülen 80 yataklı merkezde, her gün bine yakın çocuğa poliklinik hizmeti veriliyor. 

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Musa İnan, çocukların doğası gereği sık sık hastalandığını ve anında ertelenemeyecek bir şekilde tedaviye ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Ceyhan’ın nüfusu ve göç almış olması nedeniyle çocuk hasta sayısının her geçen gün arttığını, mevcut imkanlarla ihtiyaca tam olarak cevap verilemediğini belirten İnan, "Sağlık kurumlarının birleştirilme kararı üzerine SSK’nın, Ceyhan’daki dispanserinin bulunduğu bina hastanemize devredilmiştir. Biz Ceyhan’daki bu binayı yeniden projelendirdik. 

Daha önceki binayı onarımdan sonra yataklı tedavi birimi haline dönüştürdük. Valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımız tarafından projelerimiz gerçekçi bulunarak finansmanı sağlandı. Mevcut dispanser binasını; güçlendirme dahil yeni bir tadilatla 80 yataklı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'ne dönüştürdük. Tadilat yapılarak yeniden düzenlenen bu binada hasta odaları 1-2-3 kişilik olarak dizayn edildi. Her odada duş, tuvalet, hemşire çağrı sistemi ve telefon tesis edildi. Mevcut özellikleri ile bakanlığımız standartlarına uygun bir yataklı tedavi birimi hizmete açıldı” dedi. 

İnan, klinikte her gün bin çocuğa poliklinik hizmeti verildiğine dikkat çekerek, “Ceyhan Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde hizmete açıldığından beri 14 bin 260 hasta muayene edildi. Bu hastalara 17 bin 210 tetkik ve tedavi yapıldı. Yeni hastanede 610 hasta yatarak tedavi edildi. Mevcut hastane binamızda verdiğimiz çocuk hasta muayene oranına göre hasta sayısı da yüzde 45.38 oranında arttı. Bu istatistiki verilerden de anlaşıldığı üzere halkımızın beğenisini kazanan yeni ek binamız hizmetinde oldukça başarılı. Tüm personelimiz özveriyle çalışmaktadır” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 10:40:37
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 10:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?