4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'a arıtma tesisi

Adana'nın Ceyhan Belediyesi tarafından Avrupa Birliği (AB) destekli atık su arıtma tesisi kurulacağı bildirildi.

Devlet Bahçeli Spor Tesisleri'nde yapılan "Halkı Bilgilendirme" toplantısında konuşan Ceyhan Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’da hep ilklere imza attıklarını belirterek, “Allah nasip ederse üçüncü dönemimizde de arıtma tesisimizi tamamlayıp, 2012 yılında hizmete sunacağız” dedi.

Ceyhan Belediyesi sınırları içindeki Türlübaş ve Kelemeti Mahalleri arasında kurulacak olan arıtma tesislerinin günümüz teknolojinin en gelişmiş cihazlarının kullanacağını ve çevreci bir tesis olacağını belirten Sözlü, "Bu toplantıyı yapmamızdaki amaç çevreye duyarlı sakinlerimizle istişare yapmaktan ibarettir. Ceyhan'a yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisleri, 200 bin nüfusa göre tanzim edildi. Zaten bu AB normlarına göre yapılacağı için kontrollerini de kendilerini yapacak" dedi.

Aynı projenin turizm cenneti Antalya’nın göbeğinde faaliyetini sürdürdüğünü de ifade eden Başkan Sözlü, dileyen olursa Antalya’daki tesisleri de gezdirebileceklerine sözlerine ekledi.

Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk ise 22 milyon Euro’luk dev projenin yüzde 85’inin AB Projesi tarafından kalan kısmının Çevre Bakanlığınca karşılanacağını söyledi.

Toplantıya, Başkan Yardımcılarından Mükremin Duygun, Çevre Bakanlığı yetkileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Kelemeti Mahallesi sakinleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 23:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda yılmaz IP: 81.214.185.xxx Tarih : 31.08.2009 13:50:15

O sözler seçimden önce verilmişti.Ya şimdi?