3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'a doğalgaz müjdesi

Adana'nın Ceyhan ilçesine doğalgaz getirmek için yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. 2009 yılında Ceyhan'a doğalgaz verilmesi protokole bağlandı. 

Ceyhan Belediyesi Meclis Salonu'nda imzalanan doğalgaz protokolünde Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, Genel Müdür Serdar Tabakoğlu ve Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk hazır bulundu. 

Ceyhan'da yapacakları çalışmalar hakkında Başkan Sözlü'ye bilgi veren Yaşar Aslan, Ağustos ayının sonunda Yumurtalık Yolu'ndan çalışmalara başlanacağın ve 2009'un ilk çeyreğinde Ceyhan'ın sanayi ve konut olmak üzere bölgesinin doğalgaza kavuşturulmuş olacağını kaydetti. 

Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, Ceyhan'ın gelecekte enerji merkezi olacağından dolayı çalışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, yaklaşık 1 yıl içinde Ceyhan kent merkezinde herhangi bir bölgeye doğalgaz verilecek duruma gelineceğini, 5 yıl içinde ise bölge genelindeki imarlı tüm bölgelere bunu yaygınlaştıracaklarını ifade etti. 

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Ceyhan'ın gelecekte enerji üssü haline geldiğinde böyle bir çalışmanın ne kadar gerekli olduğunu bildiklerini belirterek “Biz belediye olarak bu tür çalışmaların içinde yer alarak Ceyhanlılara böyle bir hizmeti getirmenin mutluğu içindeyiz. Tüm Ceyhan halkına hayırlı uğurlu olsun " şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?