4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'a Hemodiyaliz Merkezi

CEYHAN DEVLET HASTANESİ, HEMODİYALİZ MERKEZİ'NE KAVUŞTU

Ceyhan Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Musa İnal, daire müdürleri ile hastane çalışanları ve diyaliz tedavisi gören vatandaşlar katıldı.

Başhekim İnal, törende yaptığı konuşmada, Ceyhan Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz merkezinin yetersiz olmasından dolayı ayrı bir binada hizmet vermek üzere yeni bir diyaliz merkezi kurduklarını söyledi. Başhekim İnal, içersinde 12 cihaz bulunan ve 30 hasta kapasiteli yeni hemodiyaliz merkezinde hastaları ücretsiz olarak evlerinden alıp seans sonunda tekrar evlerine bıraktıkların da sözlerine ekledi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ise konuşmasında, "Hayat sağlık temeli üzerine kuruludur. Devletimiz sosyal devlet olma gereği ülke sınırlarımız içersindeki herkese gerekli sağlık hizmetini götürmektedir. Son yıllarda sağlıktaki dönüşüm projesi tüm ülkemizde başarıyla uygulanmaktadır. Ülkemiz sağlık alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu merkezin hayata geçmesiyle vatandaşlarımız artık sıkıntı yaşamayacak, Adana’ya gitmeden tedavi görebileceklerdir. Bu yüzden yeni diyaliz merkezinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar da, sağlık hizmetlerinin ertelenemez bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinin üst seviyelere çıkması: teknolojik makineler, bunları kullanabilecek insan kaynakları ve bu hizmetlerin verildiği donanımlı mekanların bir araya gelmesiyle mümkündür. Ceyhan geleceğin enerji kenti oma yolunda hızla ilerliyor. Bu yüzden Ceyhan’a en az 200 yataklı bir hastane yapma girişimlerimiz sürüyor. TOKİ, 200 yataklı bir hastane sözü vermişti. Ancak hastanenin yapılması için arazi tahsisi gerekiyordu. Bu araziyi sağlık alana olarak tahsis eden başta Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere tüm belediye meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyaliz Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkezde tedavi gören hastalar ziyaret edilerek sohbet edildi.

CEYHAN DEVLET HASTANESİ, HEMODİYALİZ MERKEZİ'NE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 17:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?