1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ceyhan'a yeni kız yurdu

CEYHAN'DA KIZ YURDUNUN TEMELİ ATILDI

Ceyhanlı hayırsever işadamı Kasım Garipoğlu tarafından yapımı üstlenilen kız yurdunun temeli, Adana Valisi İlhan Atış'ın da katıldığı törenle atıldı.

Törende bir konuşma yapan 90 yaşındaki hayırsever Ceyhanlı iş adamı Kasım Garipoğlu, iş hayatında şimdiye kadar binlerce kişinin çalıştığı tesisler kurduğunu ancak hiç bu kadar duygu yoğunluğu yaşamadığını ifade ederek, "Şuan ki hissiyatımı anlatamam. Burada kızlarımızın kendi evlerindeymiş gibi rahat ve huzurlu bir ortamda okuyacak olmaları beni çok duygulandırdı. Bu kız yurdunun milletimize, devletimize özelliklede Ceyhan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış ise valilik olarak temel atma değil açılış törenlerine gittiklerini ifade ederek, "Ancak Ceyhan’da eğitim adına o kadar güzel işler yapılıyor ki temel atma törenine gitmemek mümkün değil. Ceyhan, Adana’mızın en büyük ve geleceği en parlak olan ilçesidir. Merkezi idaremizi yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Gönül almak çok önemlidir. Hayırseverlerimizin eğitim alanında yaptıkları hizmetleri alkışlıyorum. Türkiye’de şuan itibariyle 5 milyon kadın okuryazar, 2,5 milyon kadının da okuma yazması yok. Ne yapıp edip kız çocuklarımızı okutmamız gerekir. Bu yüzden kız yurdunun yapımı daha da bir önem kazanıyor. Bu vesile ile Sayın Garipoğlu ailesi dişinden tırnağından arttırdıkları ve gönüllerindeki sevgi ile bu kız yurdunu yaptırıyorlar. Ben de Sayın Kasım Garipoğlu’nun ellerinden öpüyorum" dedi.

Daha sonra, Kasım Garipoğlu ve Vali Atış birlikte butona basarak kız yurdunun temeline ilk harcı döktü.

Garipoğlu ailesi buradan da Ceyhan Belediyesi’ne geçerek, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Başkanı Sözlü de Kasım Garipoğlu’ya bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür etti.

Bu yılsonunda yapımının tamamlanması planlanan 288 kişilik kız yurdunun, 3 bin metre karelik kapalı alana üzerine 5 katlı olarak inşa edileceği bildirildi.

CEYHAN'DA KIZ YURDUNUN TEMELİ ATILDI
CEYHAN'DA KIZ YURDUNUN TEMELİ ATILDI
CEYHAN'DA KIZ YURDUNUN TEMELİ ATILDI
CEYHAN'DA KIZ YURDUNUN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 16:46:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 17:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?