29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ceyhan'da afet tatbikatı yapılıyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan afet tatbikatı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından 24 saat esasına göre gerçekleştirilen tatbikat, saat 10.00'da, 27 saniye süren 6.6 büyüklüğündeki depremin anons edilmesinin ardından başladı. Kaymakam Ayhan Boyacı başkanlığında saat 10.10'da toplanan kriz merkezi, öncelikle afet acil yardım planındaki hizmet gruplarında görevli personel ve araçların toplanma bölgelerine intikal etmelerine karar verdi. Daha sonra saat 10.25'te arama kurtarma ekipleri, Belediye Evleri Mahallesi Ali Ekinci Sağlık Ocağı yanında yıkılan 5 katlı binada ölü ve yaralıları arama çalışmalarına başladı. Kurtarılan yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Kaymakam Boyacı ve kriz merkezi yöneticileri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan, Ceyhan Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından, depremde zarar gören su ve kanalizasyon şebekelerine müdahale edildi. Ayrıca, Kızılay tarafından içerisinde seyyar mutfak, okul, kreş, kan merkezi ile kütüphanenin bulunduğu 40 çadırlık "Çadır kent" kuruldu. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan afet tatbikatının, 8 Kasım Perşembe günü sona ereceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 14:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?