3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'da 'Bilim Şenliği' düzenlendi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Kurumları 1. Bilim Şenliği" düzenlendi.

Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde bugün düzenlenen şenlikte, ilçedeki ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel projeleri sergilendi. Ancak, Halil Çiftçi Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci, "Matematikte pratik çözüm", "Otomatik araç yangın söndürücü" ve "Doğal yollarla ısı, su ve elektrik tasarrufu sağlayarak geri dönüşüme katkıda bulunmak" isimli projelerinin incelenmeye dahi alınmadığına çok şaşırdıklarını ve bu yüzden çok üzüldüklerini söyledi.

Öğrencilerin yanına gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Çocuklar üzülmeyin. Belki jürinin gözünden kaçmıştır. Siz, hiçbir şey olmamış gibi araştırmalarınıza devam edin. Bu iradeniz olduğu sürece daha çok başarılı projeler üreteceğinize inanıyorum” diyerek onları teselli etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda ilk başta değerlendirmeye alınmayan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi öğrencilerinin geliştirdikleri 3 projenin de diğer 8 proje ile birlikte 7-8 Mayıs tarihleri arasında Adana'da yapılacak "Bilim Şenliği"nde Ceyhan’ı temsil edeceğini söyledi.

Şenlikte, öğrencilerin "Kafaya takılan şemsiye" ve "Basketbol potalı çöp sepeti" projeleri dikkat çekti. Ayrıca, şenliğe iştirak etmeyen okulların isimleri, şenliğin yapıldığı okulun duvarına asıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?