4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'da buğday hasadı başladı

Bu yıl Çukurova'ya bol miktarda yağış düşmesi nedeniyle, Adana'nın Ceyhan ilçesinde hasadına başlanan buğdaydan yüksek rekolte beklendiği, zamanında ekilemeyen ürünlerde ise verim kaybı yaşanabileceği bildirildi.

Ceyhan İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Demirağ, yaptığı açıklamada, bu yıl yağışın bol olması nedeniyle buğday hasadında yüksek rekolte beklediklerini belirterek, "Ancak mart ve nisan aylarında ekimi yapılması gereken mısır, ayçiçeği, pamuk gibi ürünlerde yağışlardan dolayı ekimi geciktiğinden verim düşebilir" dedi.

Demirağ, Ceyhan yöresinde 1 milyon 200 bin dönüm ekilebilir tarım arazisi bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu arazinin 700 bin dönümünde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile tarımsal faaliyet yapılabilmektedir. Her yıl ortalama olarak ilçemizde 400-450 bin dönümlük alanda buğday üretimi yapılıyor. Bu yıl başladığımız buğday hasadında ovada dönüm başına 600-800 kilo, kıraç arazi de ise 250-300 kilo rekolte beklemekteyiz. Hasat sonunda Ceyhan Ovası'ndan yaklaşık 250-300 bin ton ürün elde edeceğimizi tahmin ediyoruz" dedi.

Muzaffer Demirağ, serbest piyasada buğdayın 430 ile 470 kuruştan satıldığını ve henüz fiyat açıklanmamasına rağmen Toprak Mahsulleri Ajansı'nın da buğday alımlarına başladığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, İç Anadolu'nun değişik bölgelerinden Çukurova'ya gelen biçerdöver sahipleri ise, bu yıl geçen yıla nazaran buğday hasadının daha bereketli geçeceğini belirterek, memleketlerine daha fazla para kazanarak gitmek istediklerini söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?