4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'da doğalgaz sevinci

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde 3 bin konut doğalgaz kullanmaya başladı.

Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan Ceyhunkent konutlarına törenle doğalgaz verildi. Törende konuşan Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, Ceyhan’da 3 bin konuta kesintisiz, ucuz, çevre dostu enerjiyi kullanıma sunduklarını söyledi.

Doğalgazın mevcut yakıtlar içinde çevreye en az zarar veren bir yakıt olduğundan dünyada kentlerde kullanımı zorunlu hale geldiğine dikkat çeken Yaşar Arslan, şöyle konuştu:

“Doğal gaz doğal bir nimettir. Şimdi mutfak yakıt harcamaları içinayda ortalama 5 lira artı KDV gibi çok düşük bedel ödeyecektir. Artık kimse ‘tüpüm bitti’ yedek tüpü nereye koyacağım, mutfaktaki bu tüpleri nasıl koruyalım diye düşünmeyecektir. Doğalgaz fiyatı Çukurova bölgesindeki kentlerde, Ankara ve İstanbul gibi kentlere göre yüzde 15 daha ucuzdur. Bu Türkiye’de özelleştirmenin kamu yararını esas alması nedeniyle olmuştur.Doğalgaz sistemi kesintisiz arz sağlayacak şekilde yapılmaktadır. Sokakta boru kopartılmadığı sürece kesilmez. Diğer yakıtlara göre fiyatı her zaman düşüktür. Çünkü boru hattıyla taşınır. Türkiye’ye 6 gaz gelmektedir. Eskiden olduğu gibi tek noktada değil ve artık depolama sistemleri devreye girmiştir. Tüm yakıtlar hatta kömür bile yurt dışına bağlıdır. Bu konuda doğalgaz diğer yakıtlara göre avantajlıdır. Doğal gaz kullanan büyük bir tasarruf yapar ve konfor yaşar. Ayrıca kendi ve çevre sağlığına katkıda bulunur.”
Arslan, vatandaşların TC kimlik numaraları ile başvurmaları durumunda 167 dolar artı KDV oranında abone bedeli alındığını ve kredi kartıyla 10 taksitte ödenebildiğini sözlerine ekledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, refah toplumlarında olduğu gibi Ceyhanlılara konforlu hizmeti sunabilmek için 4 ay gibi kısa bir sürede doğalgaz altyapısının hazırlandığını ifade etti. Ceyhanlılardan doğalgaz kullanımında tereddüt etmemelerini ve bir an önce doğalgaz kullanımına geçmelerini isteyen Özlü söyle konuştu:

“Ceyhan ülkemizin ve bölgenin önemli bir enerji üssü haline gelmiştir. Ceyhan doğalgaz kullanımında da önderlik edecektir. Doğalgaz konforunu yaşamak için kimde tereddüt emmemelidir.”

Ceyhan Ceyhunkent konutlarında oturan ve evlerine doğalgaz abonesi olan Özay-Eda Çoban çiftinin evine konuk olan Belediye Başkanı Hüzeyin Sözlü ile Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan ile Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, burada doğalgaz ile demlenen çaydan içtiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 11:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?