2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan'da Kafkasya Derneği kuruldu

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’da yeni kurulan Kuzey Kafkasya Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Türkiye- Azerbaycan Kardeşlik Parkı karşında yeni kurulan Kuzey Kafkasya Derneği’ni ziyaretinde konuşan Başkan Sözlü, Ceyhan’ın Osmanlı mirasçısı bir şehir olduğunu belirterek, “Ceyhan, tam bir Osmanlı mirasçısıdır. Trakya’dan Balkanlara, Balkanlardan Kırım’a, Kırım’dan Hazar’a, Hazardan Kafkasya’ya kadar kültür coğrafyasının harmanlandığı her yerden insanları bağrına basmıştır" dedi.

Özellikle Hazar petrollerinin gelmesiyle birlikte Türk dünyası açısından Ceyhan’ın bir köprü olduğunu belirten Sözlü, “Kuzey Kafkasya Derneği’nin Ceyhanlılara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Anaş ise Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Derneğimizin amacı Kuzey Kafkasyalıları bir araya getirmek, yeni yetişen nesillere örf ve ananemizi öğretmektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?