3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'da Kıbrıs konferansı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, belediye tarafından "Son Gelişmeler Işığında Kıbrıs" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa, Kıbrıs Türk Gençliği Çözüm Hareketi Derneği’nin kurucu başkanı, aynı zamanda Kıbrıs Türk Soykırım Eylem Komitesi Genel Sekreteri, Kıbrıs Türk Platformu'nun kurucu üyesi, Milli Bütünleşme Derneği ve KKTC Demokrasi ve İnsan Hakları Başkanı, Araştırmacı-Yazar Emete Gözügüzelli Civan konuşmacı olarak katıldı.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen konferans öncesinde bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kıbrıs davasının 500 yıllık bir Türklük davası olduğunu vurgulayarak, “Bu dava tüm Türk milletinin davasıdır. Ecdadımız Kıbrıs'ta 80 bin şehit vererek bugünlere gelmiştir. Ancak özellikle 1974 yılından sonra yürütülen politikaları çözümsüzlük olarak değerlendirenler, ‘çözümsüzlük çözüm değildir’ sloganını ortaya atmışlardır. Bu anlayışın 80 bin şehidin verildiği kutsal Kıbrıs davasıyla bağdaşmadığı aşikardır. Haklı olduğumuz bu davayı her platformda savunmalı ve gelecek kuşaklara da taşımalıyız” dedi.

Emete Gözügüzelli Civan ise, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Türkler'in, haklı davalarında sürekli haksızlıklara maruz kaldığını belirterek, "Kıbrıs’ta Türklük kimliği silinmeye çalışılıyor. Bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturuluyor. Bu yanlışlar Kıbrıs Türkü'nün haklı davasından vazgeçmesi konusunda başarı sağlayamayacaktır. Bugün gelinen süreçte artık Kıbrıs Türkü kendi egemenliğinin tanınmasını açık bir şekilde açığa çıkarmıştır. Bu gerçekler göz ardı edilerek iktidardaki kişilerin ille de 'Birleşik Kıbrıs' diyerek Kıbrıs Türkü'nün gerçek arzusunu görmezden gelmeleri hayli düşündürücüdür” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?