4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'da kurbanlıklar yok satıyor!

KURBANLIK SATIŞLARI

Adana’nın Ceyhan ilçesinde vatandaşlar, bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüzde 50 artmasına rağmen satış yerlerine akın etti.

Ceyhan Belediyesi Hayvan Pazarında satışa sunulan kurbanlık küçük ve büyük baş hayvan satışları Arife günü büyük bir hareketlilik gösterdi.

Kurbanlıklarını almaya gelen vatandaşlar, sıkı bir pazarlığın ardından kurbanlık almanın mutluluğunu yaşadı. Vatandaşlar geçen yıla nazaran kurbanlık hayvan fiyatlarının yüzde 50 artmasına rağmen Arife gününden itibaren pazarı doldurdu.

Sivas’ın Gürün ilçesinden getirdiği 500 küçük baş hayvanının daha Arife gününde 200’ünü sattığını belirten Mulla Bulut, ”Bu yıl fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 artmasına rağmen satışlarımız iyi. Bayramın ilk günü kalan hayvanlarımın tamamını satacağımı düşünüyorum. Bu yıl kar oranımız geçen yıla göre daha düşük ama satışlardan yine de memnunuz” dedi.

Kurban satıcısı Halil Beytekin ise, 30 yıldır bu işi yaptığını bu yıl kurbanlıkların fiyat açısından daha yüksek olduğunu söyledi. Beytekin, "60-70 kiloluk 80 küçük baş kurbanlık getirdim. Fiyatların yüksek olmasına rağmen 40 tanesini sattım bile. Çünkü kurban dini bir vecibedir. Bu yüzden vatandaşlar pahalı da olsa kurbanlık alıyor. Geçen yıl 350 TL’ ye sattığım kurbanlık koyunları bu yıl 550 ile 650 TL arasında bir fiyata satıyorum” diye konuştu.

KURBANLIK SATIŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?