3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'da kurtuluş günü etkinlikleri

Adana’nın Ceyhan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla Ceyhan Belediye Başkanlığı tarafından şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenleneceği bildirildi.

Yarışmacıların eserlerini 19 aralık 2008 tarihine kadar Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halkla İlişkiler birimine teslim etmesi gerekiyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bugün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, belediye olarak 2008 yılında tiyatro, resim sergisi, panel, hat sergisi, turnuva, şenlik ve konser gibi alanlarda 18 kültür etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, "Belediyemiz kültür hizmetlerine büyük önem vermektedir. Bu amaçla düzenlediğimiz yarışmada eserlerde arayacağımız ortak özellik; milli direniş ruhunun işlenmesi olacaktır. Bu yılki yarışmalarımızı bölgesel hale getirdik. Yani Osmaniye, Hatay, Mersin ve Adana illerinden de yarışmacılar katılabilecekler. Amacımız kültür hizmetlerine katkı sağlamaktır" dedi.

Öte yandan, yarışmalarda dereceye girecek eser sahiplerine ödüllerinin ise Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü olan 6 Ocak 2009 tarihindeki kutlamalarda verileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?