2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan'da 'kuş gribi' semineri

Adana’nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen "Kuş Gribi" konulu seminerde bu hastalıkla bilimsel yöntemlerle mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.

Ceyhan Ziraat Odası’nda bugün düzenlenen seminere, Kaymakam Ayhan Boyacı, belde belediye başkanları, İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, İlçe Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Seminerde konuşan Hayvan Sağlığı Adana Şube Müdürü Ömer Akmaz, kuş gribi virüsünün taşıyıcısının göçmen kuşlar olduğuna işaret ederek, "Ülkemiz göçmen kuşların geçiz noktasındadır ve bunu değiştiremeyiz. Şuanda kuş gribi konusunda bir sıkıntımız yok. Ancak, herkesin bilgilenmesini sağlayabilmek amacıyla seminerler düzenliyoruz. Bugüne kadar dünyada kuş gribinden yaklaşık 2 yüz kişi öldü. Ancak bu kişiler tavuk ya da yumurta yedikleri için değil, kanatlı hayvanlarla temas ettiklerinden ölmüşlerdir. ülkemizdeki entegre tesislerinde bu hastalığa kesinlikle rastlanmamıştır. Tavuk da yumurta da yemeliyiz. Fakat bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nın izniyle entegre tesislerde üretiliyor olmasına dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 11:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?