2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan'da pitbull dehşeti!

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde 17 yaşındaki Veysel Çoban, beslediği ve sokakta gezmeye çıkardığı pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Sahibinin bacağını, kolunu ısıran pitbull, çevredekiler tarafından sopalarla dövülerek öldürüldü. Kanlar içinde hastaneye götüren Veysel Çoban, köpeğinin öldüğünü duyunca gözyaşlarına boğuldu.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan Veysel Çoban, 1 yıl önce aldığı ve yasak olmasına rağmen beslediği pitbull'u gezdirmek için dün akşam sokağa çıkardı. Köpeği tasmasından tutan Çoban, daha mahallesinden ayrılmadan çevresini çocuklar sardı. Köpek, kendisiyle oyun oynamak isteyen çocukları kovalamak istedi.

Ancak tasmasını bırakmayan sahibine sinirlenerek bir anda saldırıp onu yere yatırdı. Veysel Çoban kaçmak istedi ancak pitbull, koluna dişleriyle kenetlendi. Sokak ortasındaki dehşete çocuklar tanık olurken, Çoban “Beni kurtarın” diye bağırdı. Çocuklar, Veysel Çoban'ı kurtarmak için köpeğe taş atarken, oğlunun çığlıklarını duyan baba Kadir Çoban, pitbullun çenesini açmaya çalıştı.

Baba başarılı olamayınca çevreden yetişenlerle birlikte ellerine geçirdikleri sopalarla köpeğe vurmaya başladı. Köpek bu kez çocuğun bacağına saldırdı. Baba Çoban, zincirle köpeğin boğazını sıkarak engel olmaya çalıştı. Aldığı darbelerle kanlar içinde kalan pitbull, çocuğu bırakarak kaçarken, baba da elinden yaralandı.

Kolundan ve bacağından yaralanan Veysel Çoban, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülürken, mahalleli köpeği yakalayarak sopalarla döverek öldürdü. Hastaneye gelen yakınlarından köpeğin öldürüldüğünü duyan Veysel Çoban gözyaşlarına boğuldu. Baba Kadir Çoban, “Eğer orda olmasaydım çocuğumun kolunu koparacaktı ya da öldürecekti. Ama ne yazık benim oğlum köpeğin kendine yaptığına üzülmüyor. Köpeğin öldüğüne üzülüyor” dedi.

Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi çevresine tehlike arz eden hayvanların sahiplenilemeyeceği, üretilemeyeceğine ilişkin karar, ‘Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ olarak 12 Mayıs 1996'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

İsviçre'de de aynı yöndeki karar, bir Türk çocuğun 3 pitbull tarafından parçalanarak öldürülmesi üzerine alınmıştı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 12:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?