3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'da PKK yandaşları olay çıkardı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ceyhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da şiddet uygulandığı iddiasına yönelik basın açıklamasının ardından toplanan grup, polise taşlı sopalı saldırıda bulundu.

Ceyhan'ın Küçükkırım Mahallesi'ndeki Orhan Kemal Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 400 kişilik topluluk, okunan basın bildirisinin ardından polise taşlarla saldırmak istedi. Ancak polis ekiplerinin soğukkanlılığı nedeniyle kısa sürede grup ara sokaklara dağıldı.

Daha sonra tekrar bir araya gelen ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan kalabalık, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırdı.

Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıların artması üzerine havaya ateş açmak ve göz yaşartıcı bomba kullanmak zorunda kaldı. Topluluk, daha sonra küçük gruplar halinde sokak aralarına girerek uzaklaştı.

Öte yandan, bulvar üzerindeki iş yerlerinin kepenk kapattıkları gözlenirken, provoke edilen olayda çocuklar yine ön sıralarda terör örgütü lehine slogan atıp Abdullah Öcalan resimleri taşıdılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 20:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?