2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ceyhan'da yeşil kartlara denetim

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, devletin maddi durumu yetersiz ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan kişilere verdiği Yeşil Kartlar ve sosyal yardımlaşma dosyalarının mercek altına alındığı bildirildi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, yaptığı açıklamada, ekonomik durumu yetersiz ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için verdiği Yeşil Kart’ın maddi durumu çok iyi olan kişiler tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Karakuş, "Hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara verilen Yeşil Kart sahipleri arasında, evi ve son model arabası olanlar bile olduğu ortaya çıktı. Bu konuda taviz vermeden hareket edeceğiz. Haksız bir şekilde Yeşil Kart sahibi olanların kartlarını iptal ederek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Kaymakam Karakuş, Ceyhan’da yaklaşık 30 bin civarında Yeşil Kart ve 8 bin dolayında da sosyal yardımlaşma dosyası bulunduğunu belirterek, ”Bu tip haksızlıkları gören ve bilen vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Kendilerinde yardım bekliyoruz. Bu devlet hepimizin devleti bu haksızlıkları gidermekte hepimizin görevidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 15:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?