1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ceyhan'dan Van'a sıcak yemek

Ceyhan Belediyesi ve Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği tarafından Van depremzedelerine yönelik düzenlenen yardım çerçevesinde sıcak yemek dağıtacak olan yardım TIR'ı yola çıktı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet acılı yakınlarına da başsağlığı dilediklerini ifade ederek, "Doğal bir afet olan depremde mağdur volan Vanlı kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak istedik. Bu yüzden Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği ile birlikte oradaki vatandaşlarımıza 1 hafta boyunca günde 5 bin kişilik 2 öğün sıcak yemek vermeye karar verdik. Bu konuda hizmet verecek olan TIR'ımız da yola çıktı" dedi.

Daha önce Ceyhanlıların desteğiyle birlikte 3 TIR dolusu gıda, içecek ve giyim eşyası içeren malzeme gönderdiklerini hatırlatan Sözlü, "Bu tür doğal felaketlerde ve zor zamanda yurdumuzun her noktasında aziz milletimiz beraber olma ruhunu en güzel şekilde sergilemiştir. Kötü niyetlilere de verilebilecek en güzel cevabı vermiştir" diye konuştu.

Daha sonra içersinde profesyonel aşçıların da bulunduğu mutfak donanımlı yardım TIR'ı Van’a hareket etti. Yardım TIR'ında 1 hafta boyunca depremzedelere sıcak yemek dağıtılacak.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2011 Pazartesi 12:50:20
Güncelleme :31 Ekim 2011 Pazartesi 12:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?