4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhan'ın sorunları tartışıldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ticaret odası tarafından Ceyhan’ın sorunlarının tespit edilip çözüm önerileri oluşturmak amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Ceyhan Ticaret Odası’ndaki (CTO) toplantıya Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ticaret Odası Başkanı Ali Duru ve yönetim kurulu üyeleri ile Ceyhan’daki diğer oda ve meslek grubu temsilcileri katıldı.

CTO Başkanı Ali Duru, toplantıda yaptığı konuşmada, Ceyhan’da enerji alanındaki gelişmelerden sonra yılda yaklaşık 190 milyon ton petrolün dünyaya sevk edileceğini ifade ederek bu yüzden karşılaşılacak problemlerin önceden tespit edilip şimdiden çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaptığı konuşmada BTC ile birlikte herkesin ümit içersinde olduğunu belirterek enerji sektöründeki bu gelişmelerin dolaylı veya direk olarak herkesi etkileyeceğini ifade etti. Sözlü, “Petrol ve enerji merkezi olan Ceyhan’ımızda hukuki zemin problemi bir an önce çözülmelidir. Devletten tek kuruş beklemeden yatırım yapmayı bekleyen rafinericiler var.

Hukuksal olarak yaşanan bu belirsizlik giderilmediği sürece özel sektörün yatırımları gecikecektir. İlçemiz teşvik kapsamına alınmadığı gibi yapılan teşviklerin de sektörel bazda olması gerekmektedir. Bu devletimizin ekonomisi için daha verimli bir yöntemdir.Yani doğrudan sektörün kendisine yapılan teşvikler, yeni fabrika mezarlıklarının ortaya çıkmasını da engellemiş olur” dedi.
Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da konuşmasında Ceyhan’ın tüm kaynaklarını ülke için seferber ettiğini ancak kendisi içinde bir hedef belirlemediğini söyleyerek, “Bu hedefsizlik ve vizyon eksikliği tarım, sanayi ve enerji merkezi olan ilçemizin çok ağır ilerlemesine neden olmaktadır. Oysa Ceyhan koşar adımlarla ilerlemek zorundadır” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 13:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?