3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ceyhan'ın Sudanlı konukları!

Sudan Cumhuriyeti Sinnar Eyaleti Tarım Bakanı Sharaf Aldin Hajo Al Mahdi ile Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Titirinli, ortak iş protokolü imzaladı.

İmza töreninde özellikle tarımda model çiftlik kurulması projesine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Mahdi, Sudan'da tarım, inşaat, tarım makineleri ve diğer yatırım olanaklarını Türk müteşebbislerine açmak istediklerini belirterek, "İster özel sektör, ister devlet olsun kapımız ve tüm olanaklarımız Türk müteşebbisler için sonuna kadar açıktır. Türkiye bizim en büyük dostumuzdur. Sizde bulunan teknolojiyi transfer etmek istiyoruz. Dost ve kardeş Türkiye ile olan bağlarımız bu anlaşma ile daha artacaktır" dedi.

Son yıllarda dünyanın en kaliteli petrol rezervinin bulunması ile Sudan dünyanın cazibe merkezi olduğunu belirten CEYGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Titirinli ise, "Daha önce Cezire eyaletinin yöneticileri ile yapılan ortak iş protokolü sonucundan Cezire eyaletine 3 milyon dolarlık yatırım yaptık. Sennar eyaleti yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Sennar eyaletini gezdikten sonra buraya yatırım yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız anlaşma gereği eğer arazi istediğimiz şekilde ise ekime hazır halde bizlere teslim edilecek ve bizlerde Sudan'da yatırım yapmayı düşünen Ceyhanlı hemşerilerimizin istifadelerine sunacağız" diye konuştu.
İmza töreninde hazır bulunan Sudan Büyükelçiliği 1. Katibi Ghazzafi Abdalla Mohamed Ali, ortak iş protokolünün hayata geçirilmesi için elçilik olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?