4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhanlı eczacıdan köyüne vefa

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Büyükmangıt köyünde bir öğretmenin oğlu olarak dünyaya geldikten sonra memleketinden ayrılan eczacı Bahattin Erdinç, baba ocağına kendisinin ve eşinin adını taşıyan bir okul yaptırıyor.

Büyükmangıt köyüne yaptırılacak "Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç" isimli fen lisesinin protokolü, valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Hayırsever eczacı Bahattin Erdinç törende yaptığı konuşmada, babasının öğretmen olduğunu ve kendisini eğitimin bir ülke için ne kadar önemli olduğu ilkesi ile yetiştirdiğini söyledi. Erdinç, babasından aldığı eğitim nedeniyle uzun zamandır okul yaptırmak için düşündüğünü ve gerekli parayı ayarladıktan sonra doğduğu topraklara okul yaptırmak için harekete geçtiğini ifade etti.

Büyükmangıt köyünde dünyaya geldikten sonra Ceyhan'da öğrenim gördüğünü ve daha sonra eczacılık fakültesini kazanarak ilçe dışına çıktığını anlatan Erdinç, okulu bitirdikten sonra Ceyhan'a gelerek eczane açtığını ve bu topraklarının insanlarından rızkını kazandığını, ancak 40 yıl önce İstanbul'a göç ettiğini söyledi. Erdinç, "İstanbul'da çok iyi bir hayatım var. Ancak doğduğum toprakları unutamadım. Ben İstanbul'dayım ama kalbim dünyaya geldiğim yerde atıyor" dedi.

Okul yaptırmak için kriz öncesi harekete geçtiğini ancak kriz nedeniyle yaklaşık 3 aylık bir gecikme olduğunu dile getiren Bahattin Erdinç, "Ben okulu ceketimi satarım yine yaptırırım. Son param kalana kadar mücadele edip, okulu mutlaka bitireceğim. Çünkü Türkiye'nin sorunları eğitimli insanlar sayesinde çözülür" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise, kendisinin bir derslik bile yaptıramadığını ancak her gün hayırsever vatandaşların okul yaptırdığını kaydetti. Atış, Bahattin Erdinç'in de Ceyhan'ın Büyükmangıt köyüne 16 derslikli, 3 katlı fen lisesi binası yaptıracağını belirterek, "Buradan çok eczacı Bahattin çıkacak" dedi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, Ceyhan'a okullar açıldığını ama bina ihtiyacı olduğunu, kriz ortamına rağmen bu yıl 5 tane bina yapılacağını söyledi.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, hayırseverlerin eğitime verdiği katkıyla Adana'da eğitimin daha iyi yerlere geldiğini, fen lisesinin çok önemli bir okul olduğunu, çok sayıda bilim adamının yetişeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalanırken, lisenin 7-8 ay içerisinde yapılacağı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 22:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Arı IP: 78.174.113.xxx Tarih : 19.04.2010 11:16:10

Tebrikler Erdinç Bey. İnsanlar kendisinin yetiştiren toprak ve toplumları unutmamalı.Ülkenizin birçok yerinde eğitim ve sağlık tesis noksanlıkları var. Her şeyi devletten beklememek gerek.Örnek davranışı nedeniyle Erdinç Beyi kutluyorum.