4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceyhanspor mahkemeye gidiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından şike yaptığı gerekçesiyle TFF 3. Lig'den amatör kümeye düşürülen Ceyhanspor'da yönetim kurulu mahkemeye gidiyor.

Ceyhanspor Kulübü Başkanı Mustafa Aydar, sürpriz bir kararla küme düşürülen Ceyhanspor'un haksızlığa uğradığını söyleyerek, federasyonun gerekçeli kararının ellerine çok geç ulaştığı gerekçesiyle mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Ceyhanspor'un profesyonel ligden düşürülmesinin hem Ceyhanspor hem de takıma gönül veren Ceyhanlıların cezalandırılması anlamına geldiğini ifade eden Aydar, "Bu haksız uygulama için tüm Ceyhanlılar'ı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Elimize yeni geçen belgede gerekçe gösterilmemiştir. Yarın itiraz dilekçemizi Futbol Federasyonu'na vereceğiz. Şu anda Ceyhanspor'da belirsizlik devam ediyor. Biz önümüzdeki sezonun planını yaparken böyle bir kararla adeta sarsıldık" diye konuştu.

Ceyhanspor'un hakkını arayacaklarını vurgulayan Aydar, "2007-2008 sezonunda şike yapıldığı kanaatine varılan Mezitlispor maçını Ceyhanspor mücadele ederek 2-1 kazanmıştır. Kaldı ki Ceyhanspor, bu karşılaşmada mağlup olsa dahi ligde kalıyordu. Bu karşılaşmanın hakemleri, gözlemcisi, federasyon yetkileri oradaydı. Ceyhanspor mağlup olması halinde bile ligde kalan taraf olacakken böyle bir kararın çıkması bizce çok ağırdır. Normal şartlarda böyle bir şeyde hükmen mağlubiyet verseniz dahi Ceyhanspor kümede kalacakken, böyle bir karar alınmasının nedenleri iyi araştırılmalıdır. İyi niyetimizle hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Rakiplerimiz transfer yaparken, gelecek yılın planlarını yaparken bizler böyle bir iddiadan dolayı hiçbir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlandı" dedi.

Ceyhanspor'un tarihinin şerefle dolu olduğunun altını çizen Aydar, "İnanmak istemiyorum, ama bu işin siyasi bir linç girişimi olduğu kanısı ağır basmaya başlamıştır. Biz buradan mülki amirlerimize tüm milletvekillerimize de seslenmek istiyoruz. Konunun üzerine gidilmeli ve gereken neyse yapılmalıdır. Ceyhanspor, Ceyhanlıların takımıdır. Bunu böyle bilmek gerekmektir" şeklinde konuştu.

TFF Yönetim kurulu, TFF 3. Lig'de 4 Mayıs 2008'de Mezitlispor ile Ceyhanspor arasında oynanan karşılaşmada şike yapıldığı gerekçesiyle Ceyhanspor ile Mezitlispor'un bir alt kümeye düşürülmelerine karar vermişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?