4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceylan'dan festivale tam not

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bir insanın hayatını tek bir sözün bile tümüyle değiştirebileceğini belirterek, "Benim için olmuştur. Herkes için de olabilir" dedi.

Adana'da düzenlenen 16. Altın Koza Film Festivali'nde açılış törenine katılan Nuri Bilge Ceylan, Altın Koza Film Festivali'nin çok iyi organize edildiğini belirterek, festival için çok iyi filmler seçildiğini vurguladı. Ceylan, "Festivaller kent hayatı için çok önemlidir. Bir insanın hayatını tek bir söz bile tümüyle değiştirebilir. Bu benim için olmuştur. Herkes için de olabilir" dedi.

Altın Koza Film Festivali'nin 40 yılını doldurmuş eski bir festival olduğunu dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Altın Koza Film Festivali'nin Türk sinemasında büyük önemi var. Eskiden zaten Adana hepimizin bildiği gibi sinemanın kalbiydi. Çok büyük sanatçılar yetiştirdi. O yüzden de festivalin iyi yaşatılması gerekir."

Ceylan, 16. Altın Koza Film Festivali'nin açılış töreninde ise Kore sinemasından katılan yönetmen ve minik oyunculara plaket takdim etti. Kore sinemasını çok sevdiğini belirten Ceyhan, "Son yıllarda yükselişe geçmiş, önemli yönetmenler çıkarmış bir sinemadır. Çok farklı türlerde iyi filmler çıkarabilmiş sinemadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?