4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ceylan'ın filmleri izleyiciyle buluşacak

Adana'da 8-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali'nde, aynı zamanda festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanı olan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinden oluşan bir bölüm, izleyicilerle buluşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Koza Film Festivali'nde Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a özel bir bölüm ayrıldı. Aynı zamanda festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanlığını yapacak olan yönetmenin filmlerinden oluşan bir bölüm, "Nuri Bilge Ceylan Retrospektifi" başlığı altında sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenin festival kapsamında gösterilecek filmleri şöyle:

"Kasaba: Film, küçük bir çocuğun gözünden doğaya ve doğayla bir arada yaşayan insanların yaşantısına göz atıyor. 1998 Berlin Film Festivali'nden Caligari Prize Caligari Ödülü, 1998 Nantes Film Festivali'nden Special Jury Prize Jüri Özel Ödülü, 1998 Tokyo Film Festival 1998 Tokyo Film Festivali'nden Tokyo Silver Prize Gümüş Ödül başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle dönmüş.

Mayıs Sıkıntısı: 2000 Berlin Film Festivali'nin Resmi Seçimi'nde yer alan Mayıs Sıkıntısı, yurt içi ve yurt dışında pek çok ödülün de sahibi.

Uzak: Film, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşleyen bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul'a gelen bir gencin hikayesini anlatıyor. Uzak, 2003 Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü alırken, Mehmet Emin Toprak ve Muzaffer Özdemir'e En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini getirdi. Ulusal ve uluslararası Festivallerden ödülle dönen Uzak, tüm zamanların en iyi 10 Türk filmi arasında gösterilmekte.

İklimler: Tıpkı yeryüzünün farklı bölgelerinin kendine has iklimleri olduğu gibi, ruhların da kendi iklimleri vardır düşüncesinden yola çıkan film, 2006 Cannes Film Festivali Fipresci Ödülü'nün yanı sıra pek çok ödülün de sahibi.

Üç Maymun: Ceylan'ın sözleriyle, 'Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek her şeye karşı bir arada kalma çabasını' anlattığı filmi Üç Maymun, 2008 Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'a Best Director En İyi Yönetmen Ödülü'nü de getirdi. Filmin yurt içinden ve yurt dışından pek çok ödülü bulunuyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?