2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

CEYSİAD'dan konferans

Ceyhan Sanayici ve İşadamları Derneği (CEYSİAD) Kadınlar Komitesi tarafından kadın hastalıkları ve ilk yardım konulu bir konferans düzenlendi.

Ceyhan Kız Meslek Lisesi Kazım Barışık Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Jinekolog Dr. Aysun Çakar Seyrek ve İlk Yardım Uzmanı Dr. Rengin Karaman konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CEYSİAD Kadınlar Kolu Başkanı Özden Hozatlı, yeni kurulmuş bir dernek olduklarını belirterek, “Derneğimiz bundan böyle her ay değişik konularda Ceyhanlılara konferanslar düzenleyecektir ” dedi. Hozatlı, konferansa iştirak eden tüm Ceyhanlılara teşekkür etti.

Konferansta Jinekolog Dr. Aysun Çakar Seyrek, kadınların günlük hayatta karşılaştığı hastalıklar, hastalıklarda izlenmesi gereken yollar hakkında bilgi verdi. Seyrek, kadınların farklıklarını gelişme evresinden menopoz dönemine kadar bilmeleri gerektiğini bildirdi. Meme ve rahim ağzı kanseri konusunda duyarlı olunmasını isteyen Dr. Seyrek, erken teşhiste kadınların vücudunu tanımasının önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Seyrek, meme kanseri riskinin evlenmeyen, 11 yaş altında adet gören, 30 yaşından sonra doğum yapan ve 55 yaşından sonra menopoz yaşayanlarda daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, ''Meme kanserinde risk, yaşla doğru orantılı artıyor. 40-49 yaş aralığında yılda bir kez doktor kontrolü yaptırılmalı, iki yılda bir mamografi çektirilmelidir'' uyarısında bulundu.

İlk Yardım Uzmanı Dr. Rengin Karaman ise İlk yardımın ne şekilde ve nerelerde yapılacağı hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 14:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?