5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Cezaevinde moral gecesi

Adana Kürkçüler E Tipi Cezaevi'nde, tutuklu ve hükümlüler için moral gecesi düzenlendi. Gecede tutuklu ve hükümlüler gardiyanlarla birlikte halay çekti. Adalet Bakanlığı'nın izniyle cezaevinde düzenlenen eğlenceye Adana Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, Cezaevi Savcısı Mustafa Turhan, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kurtgöz ve cezaevi izleme heyeti üyeleri katıldı.

İnfaz koruma memuru Orhan Koç ve cezaevi vaizi Tacettin Bıyık'ın da bağlama çalarak destek verdiği tutuklu ve hükümlülerden oluşan koro, çocuk, işçi, kadın ve memur koğuşlarında kalan 200 tutukluya Türk Halk Müziği ziyafeti sundu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü halk oyunları ekipleri Diyarbakır ve Adıyaman yöresi oyunlarıyla eğlenceye renk kattı. Kadın ve çocuk tutuklular gecenin ilerleyen saatlerinde gardiyanlarla halay çekerek doyasıya eğlendi. Başsavcı Cemal Sahir Gürçay, cezaevinde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği belirterek, "Onların bu morale ihtiyacı vardı. Bu tür etkinliklerimiz sürecek" dedi.

Cezaevi Müdürü Mete Erdem ise, önümüzdeki günlerde tutuklular için halk oyunları kursu düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Gecede, koronun seslendirdiği türküleri dinleyen tutuklu ve hükümlü kadınlar duygulu anlar yaşadı.

Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 12:03:56
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?