4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP: Suyun debisi düşürülsün!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Mustafa Köseoğlu, ova köylerindeki su baskınlarının tarım alanlarına büyük hasar verdiğini belirterek, barajdan bırakılan suyun debisinin 100 metreküp kadar düşürülmesini istedi.

İlçe Başkanı Köseoğlu Adana’da üç-dört gündür devam eden ve Seyhan Baraj gölünün savaklarının açılmasıyla ova köylerini basan su taşkınlarının binlerce dönüm ekili alanda telafisi mümkün olmayan zarara yol açtığına dikkat çekti..

On gün sonra hasadı yapılacak olan buğdayların yok olduğunu belirten Köseoğlu, “Köylülerden aldığım bilgiye göre Yerdelen-Kapılı-Irmakbaşı köyü Seyhan girişi 500m³ akıtılan suyun debisi 100m³ kısılsa, en azından geride kalan araziler ve buğdaylar kurtulacak. İşin ilginç yanı üç-dört gündür yaşanan bu olaya milletvekilleri duyarsız kalıyor. Tarımı ve ona bağlı işçileri yok eden anlayış çiftçinin güç bela koşullarda yetiştirdiği ürününde göz göre göre yok olmasına seyirci kalarak, onlarında sadakaya muhtaç olmasını mı istiyorlar? Köylülerden doğru bilgi alarak mağduriyetlerine çare bulunsun istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 16:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?