4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP adayı Özer dert dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, ayakkabıcı esnafını mezbelelikte üretim yapmaktan kurtaracaklarını söyledi.

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve bazı belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Sarıyakup Mahallesi'ndeki ayakkabıcıları ziyaret eden Özer, esnafın dertlerini dinledi.

Bakırcılar Çarşısı'nın güneyindeki daracık sokaklarda bulunan sağlıksız ve kullanışsız atölyelerde üretim yapmak zorunda bırakıldıklarını, daha iyi koşullar sağlanması halinde dış pazara bile açılacak potansiyellerinin olduğunu anlatan ayakkabıcı esnafı, CHP adaylarından sorunlarına çözüm sözü istedi.

Özer, tek tek gezdikleri iş yerlerinin kötü koşullarını gördüklerini, özellikle daracık sokakların yangın tehlikesine karşı büyük risk oluşturduğunu tespit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Adanamızın esnafı, gerçekten üretmeyi seviyor. Üretmek, üretime yatırım yapmak artan işsizlik sorununun azalmasına da zemin hazırlayacaktır. Biz Adanalılar daha iyi yaşasın diye aday olarak yola çıktık. Daha iyi çalışma ve yaşamanın koşulu da buradaki esnafın kötü ortamdan kurtarılmasıdır. Seçildiğimiz takdirde, esnafın da görüş ve önerilerini alarak ayakkabıcı esnafını bu kötü koşullardan kurtaracağız. Bu kurtarma, onları çağdaş altyapılı siteye kavuşturmaktır. Biz inanıyoruz ki, Adanalı ayakkabıcılar, belediyelerin de desteğiyle dış pazarlara açılacaktır. Bu da istihdam demektir. Üretime ve istihdam yaratmaya yönelik tüm girişimlere destek vereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 10:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?