4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP lideri Baykal Adana'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Adana'daki seçimleri iptal etmesini ve seçimlerin yenilenmesini beklediklerini ifade ederek, "Seçimlerle ilgili iptale gerekçe olacak çok sağlam bir dosya var" dedi.

Baykal, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde partisinin adayı Yıldıray Arıkan'ın Çukurova İlçe Belediye Başkanlığını kazanması nedeniyle Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte Adana'ya geldi. AnadoluJet uçağı ile Adana Havalimanı'na gelen Baykal'ı milletvekilleri Tacidar Seyhan ve Gaye Erbatur, İl Başkanı Serdar Seyhan ile partililer karşıladı. Baykal daha sonra geceyi geçirmek üzere HiltonSA Oteli'ne geçti.

Burada Adana'daki seçimlerle ilgili açıklamada bulunan Baykal, adliyedeki güvenlik kameralarına yansıyan vesavcılığın soruşturma başlattığı görüntülerle ilgili olarak, "YSK'nın Adana'daki seçimleri iptal etmesini ve seçimleri yenilemesini bekliyoruz. Doğal olarak bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. Yani YSK böyle bir karar alma yetkisine sahip" diye konuştu.

Baykal, "Seçimlerle ilgili iptale gerekçe olacak çok sağlam bir dosya var" diyerek şöyle devam etti;

"Bu görüntüler ortada. Aradaki farklar ortada. Tutanaklardan elde edilen sonuçlarla ilgili çok ciddi kuşkular var. Bunlar yok sayılamaz. Oldu bitti denilemez. Adana seçimi gerçekten çok önemli. Yani çoğu vatandaşın vicdani tatmin olmamıştır. Seçim ve sayım tablosu güven veren ve insanların vicdanını rahatlatan bir sonuç vermemiştir. Çok açık, yani her yerde her zaman yapılabilecek itirazların ötesinde bir durum var. Torbalar değiştirildi, fotoğraflar ve güvenlik kameralarının görüntüsüyle bunlar tespit edildi. Oldu bitti denilemez, denilmemesi gerekir. Tarihi bir görev bekliyor YSK'yı. Umarım bu sorumluluğun gereğini yerine getirir. Bu seçimin yenilenmesi gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 09:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?