4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP önünde protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin Avukat Soner Çetin'in yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığına Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) Ümit Özgümüş'ü aday göstermesi il binası önünde bir grup partili tarafından protesto edildi.

HP Adana İl Başkanlığı ile Genel Merkez yetkilileri arasında yapılan değerlendirme sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına, daha önce ismi açıklanan Avukat Soner Çetin'in yerine ADASO Başkanı Ümit Özgümüş aday gösterildi. Bu arada, adaylıktan çektirilen Soner Çetin'in taraftarları olduğu bildirilen bir grup, CHP Adana İl Başkanlığı önünde toplanarak CHP Adana İl Örgütü yöneticileri aleyhinde slogan attı.

İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, protestocu grubu dağıtmaya çalıştı. Protesto sırasında zaman zaman partililer arasında tartışma yaşandı. Daha sonra protestocu grup, il binası önünden uzaklaştırıldı.

Bu arada, bugün Ankara'dan dönen Özgümüş, aday tanıtım törenine katılmak üzere konvoyla CHP Adana İl Başkanlığı'na geldi. Özgümüş, burada kalabalık bir partili tarafından karşılandı. Özgümüş ile Adana'nın merkez ilçe adaylarının parti binasına girişleri sırasında izdiham yaşandı. İl binasına güçlükle girebilen adaylar, CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan tarafından tanıtıldı.

Törende konuşan Seyhan, daha önce Büyükşehir Belediye Başkanlığına Avukat Soner Çetin'in aday gösterildiğini hatırlatarak, "Genel merkezimiz, CHP adına sonuca ulaşabilmek için yeniden bir değerlendirme ihtiyacı hissetti. Bu değerlendirme sonucunda da Soner Çetin arkadaşımızın yerine Ümit Özgümüş'ün adaylığı uygun görüldü" dedi.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş de, Adana'da bir değişim ihtiyacı hissedildiğini ifade ederek, "Ben ve ilçe belediye başkan adayı arkadaşlarımız, 29 Mart'tan sonraki süreçte, bu değişimi gerçekleştireceğiz. Hepimiz daha önce toplumun farklı kademelerinde görev yapmış ve başarılı olmuş insanlarız. Onun için 29 Mart'tan sonraki süreçte kesinlikle Adana'da yeni bir değişim ve anlayışı hakim kılacağız" diye konuştu.

Toplantıda CHP'nin merkez ilçelerde Çukurova adayı Yıldıray Arıkan, Seyhan adayı Turan Özer, Yüreğir adayı Turgay Develi ve Sarıçam adayı Latif Uluç da partililere tanıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 22:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?