4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CHP tartışmalı seçimi YSK'ya taşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun sayımın durdurulması kararına karşı İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunacak.

CHP'nin avukatı Mustafa Cinkılıç, yaptığı açıklamada, Adana'nın merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova ve Karaisalı ilçelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını Seyhan 1 No'lu Seçim Kurulu'nun itirazı reddettiğini Seyhan 2 ve 3. Seçim Kurulu'ndan henüz bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Cinkılıç, Sarıçam İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları başvurunun da reddedildiğini ancak kararın kendilerine tebliğ edilmeğini vurguladı. Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun sandıkların açılarak sayılmasına karar verdiğini ve dün sabah saatlerinden itibaren de sayıma başlandığını kaydeden Cinkılıç, dün saat 12.40 sıralarında MHP Adana İl Başkanlığı'nın İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı talep üzerine sayımın durdurulduğunu hatırlattı.

Adana İl Seçim Kurulu'nun da sandıkların açılarak yeniden sayım yapılmasına yönelik yazılı bir karar bulunmadığını bu nedenle İlçe Seçim Kurulu'nun sayım konusunda karar veremeyeceğini açıkladığını kaydeden Cinkılıç, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun sayım durdurma kararına karşı İl Seçim Kurulu'na İl Seçim Kurulu'nun İlçe Seçim Kurulu kararını durdurma kararına da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?